“Oleme metsamajandajate konkursil aastate jooksul näinud väga erineva lähenemisega metsaomanikke. Eks see ongi põhjus, miks meie erametsad on nii mitmekesised ja eriilmelised. Kuid võib julgelt öelda, et kõiki konkursil osalenud metsaomanikke ühendab üks asi – pühendumine oma metsale,” rääkis Eesti Erametsaliidu keskkonnanõunik Kertu Kekk-Reinhold, milline on olnud metsaomanike profiil läbi 28 aasta, mil parima väljaselgitamiseks konkurssi korraldatud on.

Reinholdi sõnul ongi tavaliselt omanikel enda jaoks selgeks mõeldud, milline nende mets tulevikus olla võiks.

“Eriti rõõmustav on, et metsa tuleviku planeerimisse kaasatakse aktiivselt ka nooremat põlvkonda,” lausus ta. “Nii on metsamajandamise järjepidevus tagatud ja metsaotsuseid tehakse mitme põlvkonna peale ette mõeldes.”

Ka sel aastal oodatakse konkursile osalema metsaomanikke, kes oma metsas hoole ja heaperemehelikkusega toimetavad. Metsaomandi suurus seejuures oluline ei ole.

Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 20. maiks täita Era­metsaliidu kodulehelt leitav ankeet. Suve esimeses pooles külastab osalejaid neljaliikmeline hindamiskomisjon, et tutvuda osaleja metsa ja selle majandamise põhimõtetega.

Konkursi hindamiskomisjoni kuuluvad sel aastal Hiiumaa Metsaseltsi juht ja konsulent Aira Toss, Eesti Maaülikooli metsakasvatuse vanemteadur Jürgen Aosaar, Rakvere Metsaühistu juht ja konsulent Meelis Matkamäe ning 2020. aasta parim metsamajandaja Mihkel Jürisson.