Neljapäeval teevad pilved taevasele tulekerale vahetevahel ruumi, kuid valmis tuleb olla ka lühiajalisteks sajuhoogudeks ning seda eelkõige Eesti lõunaservas. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, õhusooja jagub 5°st meretuulega rannikul kuni 11°ni sisemaal.

Aprillikuu viimasel päeval jõuab Saksamaalt Läti–Leedu õhuruumi madalrõhkkond ja selle sajupilved katavad taas peamiselt Lõuna-Eesti. Tuul pöördub kirdesse ja põhja ning tugevneb rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel +1...+4, Põhja-Eestis langeb kuni –2°ni, päevased näidud tõusevad 5–11° piiresse.

Volbriööl lahkub madalrõhkkond Venemaale ning Eesti jääb selle lääneserva. Tuul pöördub loodesse ja taevas selgineb. Õhutemperatuur langeb sisemaal 0...–2°ni, rannikul jääb kergesse plussi. Maikuu esimesel päeval arenevad välja mitmed pilverüngad, kuid sadu annavad need vaid üksikutes kohtades. Puhub mõõdukas läänekaare tuul ja sooja on 5–10°.

ILM AASTA TAGASI

29. aprillil 2020 kõikus õhutemperatuur 8,0 (Sõrve) ja 0,2 kraadi (Väike-Maarja) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kuusikul 14,3 m/s. Vihma sadas Võrus 6,7 mm. Päikest paistis Ristnas 12,6 tundi.

Pühapäev tõotab tulla vaikne ja olulise sajuta. Öösel kattub maa mitmel pool hallaga, päeval soojeneb õhk maksimaalselt 10° ringi.

Esmaspäeval möödub meist lõuna poolt järgmine madalrõhkkond ning kannab Lõuna-Euroopast ammutatud niiskuse ja soojuse Venemaale. Meile saab osaks kõle põhjakaare tuul ja Lõuna-Eestisse on oodata nii vihma kui lörtsi. Edaspidi jääme endiselt tsüklonite meelevalda – ilm on vihmane ja tuuline, õhutemperatuur hakkab aga vaevaliselt tõusma.