Kuna USA institutsioonid on erinevalt Euroopa ametnikest jätnud toidutööstuse toodangu reguleerimata, siis on ka sealsetes poodides müüdav toit kaetud hirmuäratava võõbaga, saiapätsid sisaldavad kümneid keemilisi ühendeid, kanaliha pestakse klooriga ja ameeriklaste vöökohad aina laienevad.
Seitse aastat tagasi saabusin USAsse häguse teadmisega – nagu ehk iga ookeani taha lendav eurooplane –, et ameeriklased on paksud ja söövad rämpsu. Tõepoolest, esimestel kuudel oli šokiseisund pidev: toit tuli kõiksugu hirmuäratavates värvitoonides, konteinerid olid äraütlemata suured ning rahva vöökohad vastavalt laiad. Päris nii aga ei ole, et ameeriklased on ise laisad ja kõiges süüdi – sageli polegi neil valikut – ning sarnased trendid ei ole Eestist mitte mööda minemas.