Kolmapäeval, 4. augustil kell 23.35 linastub ETVs dokfilm “Tõde
antibiootikumide kohta” (Suur­britan­nia 2018). Alligaatorid, veepuhastusjaamad, päästerõngad... Mis on neil ühist XX sajandi imerohu antibiootikumidega? Film uurib antibiootikumiresistentsust ja meeleheitlikke katseid leida uusi võimalusi end kaitsta, sest varsti võib olla liiga hilja.

”Seitse aastat Tiibetis”


Reedel, 6. augustil kell 21.30 pakub ETV2 kinoklassikat “Seitse aas­tat Tiibetis” (USA, Suurbritannia 1997). See on Austria rännumehe ja kirjaniku Heinrich Harreri autobiograafilisel romaanil põhinev suurejooneline draama. 1939. aastal läheb Austria mägironija Heinrich Harrer Himaalajasse, et vallutada kuulus Nanga Parbati mägi. Katse luhtub, ja kuna alanud on Teine maailmasõda, siis inglased vangistavad ta. Koos sõber Peteriga õnnestub Heinrichil põgeneda üle piiri Tiibetisse, kus ta saab endale kaaslaseks noore dalai-laama. Auhinnatud Prantsuse filmilavastaja Jean-Jacques Annaudí draamas teeb ühe karjääri säravamatest rollidest Brad Pitt.

Unustatud rahvaste jälgedes


Laupäeval, 7. augustil kell 17 on esma­kordselt ETV eetris dokumentaal “Unus­tatud rahvaste jälgedes”. Pool sajandit tagasi käis oma esimesel Liivimaa ekspeditsioonil helilooja Veljo Tormis ja reisilt saadud eredad elamused andsid inspiratsiooni kooritsükli “Liivlaste pärandus” sünniks. 30 aasta jooksul järgnesid vadja, isuri, ingeri, vepsa ja karjala folklooril põhinevad kooritööd, millest kokku sündis suurteos “Unustatud rahvad”. Eesti tippkammerkoor Collegium Musicale ja soome-ugri rahvastega koostööd edendav organisatsioon Fenno-Ugria külastasid kolme aasta jooksul kõiki rahvaid, keda Tormis on oma suurtsüklis muusikaliselt kujutanud, et neile laulda nende endi folklooril põhinevat muusikat ning toetada meie paljukannatanud hõimlasi oma kultuuri elushoidmisel.