Ööl vastu reedet langeb selgineva taeva all õhutemperatuur taas alla 10°. Reede päeval hoiab kõrgrõhuala ilma ikka sajuta ja õhusoe kerkib juba suvisele 23–24° tasemele. Ida- ja kirdetuule tõus aga on märgiks madalrõhkkonna survest, mis lõuna poolt tulekul on. Õhtul üle lõunapiiri libisev pilvemass katab ööl vastu laupäeva taeva ja sadu laieneb hommikuks pea igasse maanurka. Päevaks tuleb madalrõhkkond Liivi lahe äärde ja selle vahetus läheduses on meie ilm sagedaste vihmahoogudega. Tugeva ida- ja kirdetuule puhanguid on kuni 20 m/s, õhtupoole annab tuul järele. Sajupilvede all jääb õhusoe 20°st madalamale, Eesti lõunaservas kerkib õhtupoole paar kraadi kõrgemale.

Pühapäeval eemaldub madalrõhkkond ühes vihmapilvedega ja päeval on sajuhooge vaid mõnes üksikus kohas. Lõunakaarest jõuab soojem õhumass, öine õhutemperatuur jääb 15° ümbrusse, päevane tõuseb 20–25°ni.

Esmaspäeval kiirustab uus madalrõhkkond üle Läänemere ja selle sajuvöönd liigub öösel üle Eesti, päev on harvade hoovihmadega. Ägenev keeris tõstab taas tuult. Öö on 15° lähedane, päev südasuvise 25° soojaga.

Kui kõrgrõhuvöönd suudab pead tõsta, siis järgneval paaril päeval on sadusid harvem ja valitseb mõõduka suvesoojaga ilm.

Ilm aasta tagasi:
5. augustil 2020 kõikus õhutemperatuur 22,6 (Võru) ja 12,0 kraadi (Lääne-Nigula) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Narvas 10,4 m/s. Vihma sadas Kundas 10,3 mm. Päikest paistis Ristnas 11,9 tundi.