Metsarahva päeval toimub mitmesuguseid põnevaid võistlusi, näiteks saab käima tõmmata Družba sae või kui see tundub liiga ekstreemne, siis osaleda parima sulle-mulle-saega saagija väljaselgitamisel.

Seenetundja Külli Kalamees-Pani jagab tarkusi korilastele ja nii mõnigi küllakujsuja on maininud, et korvi võib vabalt kaasa võtta.

Kolmanda põlve metsaülem Mart Erik tutvustab oma kunagist töökohta Vihterpalus, kus 1982. aasta aprillikuus langes tuleroaks üle 300 hektari metsa. Lisaks sellele saavad soovijad ekskursioonijuhiga vaielda metsade süsinikuringluse teemade.

Viiendat põlvkonda metsamees Taavi Ehrpais ütleb, et metsakasvatamine ja jahipidamine on nii tema amet kui ka hobi ning lubab piisavalt varajastele saabujatele tutvustada ehtsat põdrapulli.

Mida väärtuslikku puidust teha annab, seda selgitatakse põhjalikult TalTechi puidutehnoloogia laboris.

Kas tõesti aetakse neis väärtuslikke palke ahju, nagu meedias on väidetud? Nüüd on võimalus kõigil huvilistel lausa neljas maakonnas oma silmaga veenduda, kas kütte tootmiseks kasutatakse ikka vaid muuks kõlbmatut materjali, nagu tootjad ise väidavad. Oma uksed avavad kolm Graanul Investi tehast ning Warmeston.

Suurem osa küllakutsujaid on metsaomanikud, kes aga ei tegele kaugelti vaid metsakasvatusega.