Maris räägib, et on muidu alati e-hääletanud, aga kui jaoskond asub kodust vaid paar trepiastet all pool, oli narr mitte kohale minna. “Valisime tegelikult juba emaga eile. Mõtlesime, et käime kiirelt ära ja tehtud, aga sel samal hetkel sõitis mitu autot maja ette ja me ei mahtunudki pisikesse raamatukogusse sisse. Käisime poes ja saime õnneks tagasi tulles löögile. Tegelikult on päris tore vaadata, kuidas nii palju inimesi siin käib.”

Maris ja Chocolate.

Ema ja tütar andsid oma hääle kohalikule mehele, kes lubas tegeleda tänavavalgustuse probleemiga “Meil siin kodu lähedal ei ole mitte mingisugust tänavavalgustust. Käin õhtul koeraga jalutamas ja pean endale ja koerale seetõttu palju tulesid külge riputama."

Maris loodab, et tema valitu pääseb volikokku. "Ta ei ole kunagi varem kandideerinud, aga ta on sõnapidaja mees. Loodetavasti läheb tal hästi.”

Toivo Lehepuu tuli Külitse raamatukogu jaoskonda kohale seetõttu, et ei osanud internetis oma häält anda. “Elan siin samas Ropka järve taga, hea ligidal oli tulla.”

Toivo Lehepuu.

Lehepuu valis oma naabrinaist. “Aga ta ei käskinud, ise tahtsin,” rõhutab ta.

Kambja vallas asub lisaks Külitse raamatukogule veel neli jaoskonda. Hääletada saab ka Ülenurmel Eesti Maaelumuuseumite häärberihoone saalis, Tõrvandi raamatukogu saalis, Kambja vallavalitsuse teenuskeskuses ja Kuuste koolimajas. Uude vallavolikoogu pürgivad kaks valimisliitu: Valimisliit hoiame Head ja Ettvõtlik Kambja ja erakondadest Keskerakond, Isamaa, EKRE ja Reformierakond. Lisaks kandideerib üks üksikkandidaat.

Valimisjaoskonna töötajate sõnul käib palju lastega peresid. Vanemad tahavad lastele näidata, kuidas valimine välja näeb.