Järgnevatel päevadel on Läänemere rõhuväli pingeline. See väljendub eeskätt tuulisuses, sest lõuna poolt saab mõjusamaks võimas kõrgrõhkkond. Madalrõhkkonnad on sunnitud veidi tagasi tõmbuma. Õhuvool on edelast ja lõunast ning ilm muutub soojemaks. Päevamaksimumid tõusevad laialdaselt üle 10 kraadi ja miinuskraade vähemalt lähiajal enam ei ole.

Neljapäeval eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja ennelõuna on meil üle kiirustava kõrgrõhuharja abil suurema sajuta, kuid seda taas keskpäevani, mil saartele saabuvad merele laienenud madalrõhuala serva mööda uued sajupilved. Õhtuks jõuab vihm ka Eesti idaserva. Läänekaare tuul üürikeseks nõrgeneb, õhtul algab taas saartelt edelatuule tugevnemine.

ILM AASTA TAGASI

28. oktoobril 2020 kõikus õhutemperatuur 12,9 (Võru) ja 5,3 kraadi (Valga) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 16,5 m/s. Vihma sadas Kuusikul 15,6 mm. Päikest paistis Võrus 5,5 tundi.

Reede päeval on tugevam lõunapoolse kõrgrõhkkonna mõju, ilm enamasti kuiv ning taevas õhukese kõrgema kihi pilvedega kaetud, millest peaks päike läbi paistma. Lõõtsub tugev edelatuul, kuid päevaks lisanduv soe tõstab termomeetrinäidud 11–14 kraadini.

Nädalavahetusel jääme Ukraina ja Venemaa piiril laiuva kõrgrõhkkonna loodeserva, mille mõjul on ilm olulise sajuta, aga tuuline. Lõuna- ja edelatuul aitab pilvi hajutada ning seega peaks mitmel pool ka päikesesära nägema. Päevasooja tuleb 9–13 kraadi.

Novembri esimesel päeval on kahe rõhuala piirimail õhuvool Eesti kohal veel lõunast, ilm olulise sajuta ning mõõdukalt soe. Teisipäevaks laieneb madalrõhkkonna idaserv Läänemere kohale ja sellega seotud sajupilved võivad õhtuks jõuda ka Lääne-Eesti saartele. Nädala keskpaigaks suureneb madalrõhkkonna mõju ning temperatuurifoonis on oodata ka mõningat langust.