Laupäeval on tugevneva kõrgrõhuvööndi mõjul suurema sajuta, vaid Eesti idaservas võib tiba vihma või märgi helbeid pudeneda. Õhutemperatuur langeb öösel 0° ümbrusse, päeval tõuseb +3...+5, rannikul +8°ni.

Pühapäeval tugevneb Skandinaavias küll kõrgrõhkkonna mõju, aga selle serva võib loodevool meile vihma- ja lörtsihooge tuua, päeva peale sajuvõimalus väheneb. Tuul pöördub lõunakaarest põhja ning päeva peale muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 0° lähedane, päeval tõuseb 2–5°ni.

ILM AASTA TAGASI

11. novembril 2020 kõikus õhutemperatuur 10,0 (Vilsandi) ja -3,1 kraadi (Narva) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Vilsandil 9,8 m/s. Vihma sadas Tõraveres 1,6 mm.

Esmaspäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta, selgema taevaga ja mõõdukalt tugeva põhjakaare tuulega. Õhutemperatuur langeb sisemaal –5° ümbrusse, rannikul jääb veel üle 0°. Päev jätkub sajuta, aga lisanduva pilvekihi ja tugevneva tuulega annab endast märku madalrõhkkond. Õhutemperatuur on 0° lähedane, rannikul tõuseb +5°ni.

Järgnevail päevil jätkub kahe rõhuala vastasseis ja ilm on tuuline. Tänastel andmetel jääb kõrgrõhuala meid suuremast sajust säästma, aga hoiab temperatuurifooni sisemaal miinuspoolel. Eesti lääneserva võib pisut mahedust jõuda ning termomeetrinäidud saavad plusspoolele jääda.