Õhutemperatuur püsib Lääne-Eestis enamiku ajast plusspoolel, ainult laupäeva öösel langeb selgineva taeva all mõne kraadi nullist madalamale, Ida-Eestis aga kõigub paari kraadi ulatuses nulli ümber. Seetõttu on liiklusolud idapoolsetes maakondades väga muutlikud ja sageli libedad.

ILM AASTA TAGASI

16. detsembril 2020 kõikus õhutemperatuur 7,2 (Ristna) ja -0,9 kraadi (Tooma) vahel. Maapinna temperatuuriks mõõdeti Tõraveres -1,5°. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pakril 15,2 m/s. Heltermaal sadas 8,7 mm vihma.

Pühapäeva öösel oleme veel soojas õhumassis ja mitmel pool sajab vihma. Teisalt toob ilmamuutuse Karjalast kagusse liikuv väike käbe madalrõhkkond. Päeval sajab Eestis lund ja lörtsi ning selle madalrõhuala järel saabub Põhja-Venemaalt külm õhumass. Öösel langeb õhutemperatuur Mandri-Eestis kõikjal miinuskraadidesse, päeval laieneb külma õhu sissetung ka üle Saare- ja Hiiumaa.

Uuel nädalal jääb madalrõhuala Venemaale pöörlema, ning kuigi eemaldub ida poole, ulatub selle talviselt külma õhumassiga lääneserv üle Eesti. Põhjavoolus saabub niiskust ja külma juurde. Aeg-ajalt sajab lund ning õhutemperauur langeb teisipäeva öösel –5...–10, Ida-Eestis kohati kuni –13 kraadini ja päeval märgatavalt ei tõuse. Külm ja lumine on ilm ka kesknädalal.

Mõõduka tugevusega tuul puhub suurema osa ajast põhjakaarest ning üksnes vahetevahel muutub saartel ja rannikul ägedaks.