Neljapäeval ja reedel valitsevad külmakraadid ning alles reede õhtuks tõuseb õhutemperatuur Saaremaa ja Hiiumaa lääneosas üle nulli. Laupäeval trügib soe õhumass aeglaselt ida poole, öösel Ida-Eestis külm püsib, kuid Eesti lääneservas tõuseb termomeetrinäit hommikuks nulli, saartel on aga kuni kaks kraadi sooja.

ILM AASTA TAGASI

3. veebruaril 2021 kõikus õhutemperatuur -0,9 (Sõrve) ja -11,7 kraadi (Lääne-Nigula) vahel. Lume paksus oli Tallinn-Harkus 25 ja Tõraveres 18 cm. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kundas 12,9 m/s. Virtsus mõõdeti sademeid 539 mm.

Pühapäeva öösel üks lumesaju vöönd eemaldub Peipsi taha, päeval saabub merelt juba järgmine tihe sadu lume ja lörtsina ning õhutemperatuur tõuseb õhtuks Kirde-Eestis –1, saartel kuni +3 kraadini.

Uuel nädalal madalrõhulohkude külaskäigud jätkuvad. Ikka nii, et pool ööpäeva on aega lund koristada ning teine pool toob uut lume- ja lörtsilisa. Õhutemperatuur pendeldab null kraadi ümber – mandril –4 kraadist kuni +1°ni, saartel –2st kuni +4°ni. Jäiteoht kollitab pea iga päev. Tuul puhub läänekaarest, kuid liiga ülemeelikuks ei lähe.

Kesknädal tuleb viimaste arvutuste kohaselt lauges kõrgrõhuharjas sajuta ja väheste plusskraadidega.