Iga pakk läbib pika teekonna

Saadetised läbivad enne saajani jõudmist mitmeid etappe: transport logistikakeskusesse, sorteerimine automatiseeritud sorteerimisliinil, peale- ja mahalaadimine, transport sihtkohta, rahvusvahelised saadetised läbivad ka lennutranspordi jne. Enne kui pakk saajani jõuab, transpordivad ja käitlevad seda mitu korda nii masinad kui ka inimesed ning see puutub kokku teiste saadetistega.

Et pakk turvaliselt kohale jõuaks, on tähtis selle hoolikas pakkimine – tähelepanu tuleb pöörata nii sobivatele pakkematerjalidele kui ka õigetele pakkimisvõtetele. Omniva kodulehel on põhjalik ülevaade mõlematest.

Enne pakiautomaadi tühjendusaega üle antud pakk jõuab sihtkoha pakiautomaati tavapäraselt järgmisel päeval (v.a pühapäev ja riiklikud pühad). E-poest tellitud pakkide tarneaeg sõltub sellest, millal e-pood paki Omnivale üle annab. Kui pakk on Omnivale üle antud, siis jõuab pakk sihtkoha pakiautomaati tavapäraselt järgmisel päeval (v.a pühapäev ja riiklikud pühad). Kui juhtub, et pakiautomaadis on ülemaht, siis võib paki kohale jõudmine võtta tavapärasest kauem aega. Ülemahus pakiautomaatidel kuvab e-poodides ja Omniva kodulehel pakiautomaadi järel teksti “Pikem ooteaeg kuni 2 päeva”. Toidukaupade saatmise puhul tuleks teada, et kiiresti riknevaid tooteid on Omniva kaudu keelatud saata.

Jahud, teraviljad, kuivad mittevärvivad pulbrid, puistekaubad jms tuleb asetada vastupidavasse karpi või kotti ning paigutada seejärel tugevast materjalist valmistatud kasti või pappkarpi.

Kohustus on kasutada lisateenust “Ettevaatlik käsitsemine” ja märgistada pakk vastava kleebisega. Vajadusel tuleb saadetis märgistada transpordiasendi “noolte” erimärgisega.

Omniva koduleht annab pakkide kohta põhjaliku info

Eestisiseste pakkide info algusest lõpuni: omniva.ee/abi/jalgimine

Rahvusvahelise saadetise liikumise info pärast saadetise Eestist väljumist: track-trace.com/post

AliExpressist tellitud pakkide infot saab jälgida oma AliExpressi kontol. Hea info, kuidas seal paki teekonda jälgida: omniva.info/2020/12/08/kus-mu-pakk-on-kogu-tode-aliexpressi-trackingust

Keelatud ja eritingimustel edastatavate saadetiste info: omniva.ee/abi/erinouetega

Ideaalne pakk on kandiline

Pakend peab olema vastupidav ning arvestama transpordi viisi ja kestust, selle materjal peab tagama sisu terve ja rikkumatu säilimise käitlemisel ja transpordil. Pakendamismaterjal tuleb valida vastavalt saadetise sisule, suurusele, kaalule ja kujule.

Oluline on valida saadetisele paraja suurusega pakend. Liiga väike pakend võib transportimise ja käitlemise survele mitte vastu pidada ja lahti rebeneda. Liiga suures pakendis seevastu võib paki sisu loksudes või teiste saadetiste survel kahjustada saada. Pakendis olev sisu ei tohi raputamisel loksuda ega ulatuda pakendist välja.
Pakendil ei tohi olla väljaulatuvaid otsi ega lahtisi servi – kõik servad peavad olema kinnitusvahenditega korralikult kinnitatud. Ideaalne pakk transpordiks on kandiline. Ümar pakk võib hakata veerema nii sorteerimisliinil kui ka kullerautos. Ümar saadetis tuleb pakendada kandilisse pakendisse ja lisada vajadusel täitematerjal.

Transportimiseks tõstetakse pakid üksteise peale, millest tulenevalt peab pakendatud saadetis taluma kuni viie sarnaste mõõtmete ja kaaluga paki raskust enda peal – koondkaal vähemalt 30 kg. Saadetised, mis ei kannata survet enda peal, tuleb toestada puidust raamiga või pakendada alusele.

Pakendatud saadetis peab kannatama nurga peale kukkumist kuni 110 cm kõrguselt – pakkide sorteerimine toimub automatiseeritud sorteerimisliinil.

Saadetise sisuks olevad esemed ei tohi puutuda vastu välispakendi sisekülgi – sisu kaitsmiseks kasutada täitematerjali. Jälgida, et välispakendi igast küljest vähemalt 5 cm paksuses oleks täidetud n-ö polstermaterjaliga.

Rohkem kui ühe eseme saatmisel ühes pakis on soovitatav eraldada need üksteisest, kasutades mullikilet, lainepapist vahelehti, vahtplasti vms.

Jaga
Kommentaarid