Piisonifarm võttis ette mitu sammu. Kõigepealt toetati rahaliselt. Teiseks astuti sõpradega Kaitseliitu. Pulk, kes pole mingi kirglik sõjamees, läks sõpradega Tartusse ja küsis, kas nendesugustest kasu on. (Ta on 58 aastat vana.) Koos astuti Kaitseliitu.

Ta kirjutas pagulasabisse, et on valmis kaks perekonda turismitalusse elama võtma. Ja kui olukord nõuab, mahub ka Metsiku Piisoni Saluuni kümme Ukraina pagulast.

Ja siis otsustati ära kõige olulisem asi – saata Ukraina võitlejatele piisoniliha.

Selleks oli mitu põhjust. Võitlejatel on toitu vaja. Väärt sõjamehed, kes Ukrainas eluga riskivad, ei ole suure tõenäosusega piisoniliha saanud ja piisonikonserv tähendab neile rohkem kui tavaline kõhutäide. Ning muidugi peaks selline saadetis väljendama eesti rahva südamest tulevat tuge ja poolehoidu ukrainlastele.

Hillar Pulk võttis telefoni, hakkas vajalikke inimesi läbi helistama ja avastas rõõmuga, et ideest võeti agaralt kinni.

Kõldu Lihakarn toetas lihalõikusega.

AS Vorstiabi korraldas konservide tegemise Saku Lihameistrite juures.

Disainiagentuur Velvet kujundas etiketid ja pöördus trükikoja Librix Print poole, kes need ära trükkis.

Et ukrainlased näeksid, et Eesti on nendega, sai konservi peale kirjutatud: see on eestlastelt spetsiaalselt Ukraina armeele. Kokku sai konserve 2000.

Eelmisel nädalal nägi Hillar Pulk ERRi hommikutelevisioonis meest, kes rääkis kavatsusest annetada ukrainlastele džiip. Helistas pärast saate lõppu džiibimehele ja pakkus, et annab kaasa konserve Ukraina võitlejate jaoks. Nii ka läks.

1500 konservi saadeti Ukrainasse Eestis asuva Ukraina Kultuurikeskuse kaasabil. Ukraina Kultuurikeskus teatas, et garanteerib 150 protsenti, et konservid Ukraina võitlejateni jõuavad.

Hillar Pulk ütleb, et see võtab hinge hellaks, kui mõelda, millise kaasaelamisega eesti rahvas ukrainlaste võitlusele kaasa elab.

“Meie väike jõupingutus on lihtsalt üks paljudest poolehoiuavaldustest, mida eestlased vapratele ukrainlastele mõeldes on otsustanud teha. Elagu Ukraina!”
Jaga
Kommentaarid