Laupäeval tugevneb Baltimaade kohal kõrgrõhkkonna mõju ja ilm tuleb olulise sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Öösel langeb õhutemperatuur selgema taeva all 0...–5°ni, meremõjuga rannikul on kuni +3°, päevasooja 5–10°.

ILM AASTA TAGASI

28. aprillil 2021 kõikus õhutemperatuur 8,4 (Valga) ja -2,1 kraadi (Heltermaa) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pakril 10,8 m/s. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tallinn-Harkus -3,0 kraadi. Sademeid oli Valgas 0,7 mm.

Pühapäeval taandub kõrgrõhkkond rohkem kagusse ja läänekaarest tuleb meile lisaks niiskust, mis soodustab hoovihmapilvede arengut, seda eeskätt päevasel ajal päikese kaasabil.

Uue nädala alguses liigub üle Skandinaavia põhjatipu aktiivne madalrõhkkond, mis tõstab Läänemere ääres edela- ja läänetuule tugevamaks. Päevased termomeetrinäidud kerkivad mitmel pool veel üle 10°. Küll aga on nädala esimeses pooles oodata põhja poolt külma frondi saabumist, mille mõjul õhk taas külmeneb ja mis peaks tooma ka vihma.

Uue nädala teine pool tõotab temperatuurifooni poolest tulla tagasihoidlik. Põhjakaarest lisandub külmemat õhku. Õhutemperatuuri langus öösiti alla 0° on endiselt tõenäoline. Päris kuivalt läbi ei saa, sest madalrõhkkondadel on plaanis külakostiks kaasa võtta ka sademeid – esialgu vihmana, aga õhumassi jahenedes võib sekka tulla ka valgeid helbeid.