Kõige klassikalisem tippsibul, mida Eestis on juba aastakümneid kasvatatud on ’Stuttgarter Riesen’. Tegemist on keskvalmiva sordiga Saksamaalt, mis on mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks. Temast kasvab mõõdukalt teravamaitseline, keskmine või suur ümarlapik sibul. Kuivsoomused pruunikaskollased, sisu kreemvalge, tihe. Kõige sobivamad on talle parasniisked, toitaineterikkad, hea struktuuriga kerged kuni keskmise raskusega nõrgalt happelised kuni neutraalsed saviliiv- või liivsavimullad. Sibul armastab päikesepaistelist ja tuultele avatud kasvukohta. Kasvu algul on ta nõudlik ka mullaniiskuse suhtes. Sibulate valmimise ajal on aga liigne niiskus ebasoovitav. Tippsibulad saab maha panna peale öökülmaohu möödumist vahekaugusega 5-10 cm.

Teiseks valisime punase sibula, mis on meil võrdlemisi uus: `Red Ray`. Saaks peaks olema ühtlase kvaliteediga ja kauni tumepunase värvusega. Saagikas sort, mille säilivus võik tippsibula järgi otsustades olla väga hea.

Kolmas sort meie katsepõllul on kodumaist päritolu pesasibul `Jõgeva 3`. Jõgeva Sordiaretuse Instituudis Julius Aamiseppa ja Valve Jaaguse aretatud sibulasort, mis on meie aedades kasvanud juba 1963. aastast alates. Keskvarajane, mitmepesaline sort, mida nimetatakse ka suurepesaline Peipsiääre sibul. Kuivsoomused on tal roosakaskollased, sibul ümarlapik kaalub 40-70g. Säilivus väga hea. Vastupidav jahukastele peaks olema samuti märkimisväärne.