Keskpäeval jõuti Tartumaale Vasula alevikku, kus tuntud seakasvataja Aare Kalson tegutseb nii seafarmides kui kureerib väikest lihatööstust ja mitut kauplust.

Õhtupoolikul külastati Lääne-Virumaa ettevõtjaid. Tutvuti Gustav Põldmaa kartuli- ja teraviljakasvatusega, samuti mesindusega OÜ-s Muhe Mesi, mida juhib Mart Kullamaa. Samuti külastati Voore farmi, kus oma valdusi ja erinevaid majandamisharusid tutvustas tuntud Lääne-Virumaa põllumees Indrek Klammer.

„Aasta põllumehe” žürii esimees on Raul Rosenberg (Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees). Žürii liikmed on Illar Lemetti (Maaeluministeerium), Jaan Sõrra (Tartumaa Põllumeeste liit), Kalle Reiter (Eesti Aiandusliit), Jaan Metsamaa (Aasta põllumees 2018, Harjumaa piimatootja), Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda), Karin Sepp (MTÜ Eesti Noortalunikud), Silja Lättemäe ja Andres Eilart (Maaleht), Milvi Aun (Keskkonnaaamet), Kerli Ats (Talupidajate Keskliit) ja Kristi Lomp (Selver ASi juhataja). AS Selver on tänavuse konkursi „Aasta põllumees 2019” peasponsor.