„Ly on EPKK piimatoimkonna aktiivne liige ja osalenud mitmetes koja piimaprojektides,“ pälvib firmajuht kiidusõnu Põllumajandus-kaubanduskojalt, kes esitas Ly Kivikase konkursile.

Kaelase külas on võimalik uurida, kuidas valmib kodumaistest õuntest kvaliteetne siider. Oma ettevõtmisi tutvustab Jaanihanso OÜ juhataja Alvar Roosimaa, kelle esitas konkursile Eesti Aiandusliit.

Kahepäevasel tuuril tutvutakse ka Pärnumaal Oidrema külas Helga Pikkmetsa mahepiima tootmisega, Hiiumaal Ristivälja külas Lepaniidi mahetaluga ja Raplamaal Loodna külas Vainu taluga, kus eelmisel aastal pälvisid tiitli „Parim talu“ Dagmar ja Endel Lindre.

Aasta põllumehe konkursi korraldajad on Maaleht ja Põllumajandus-kaubanduskoda. Üritust koos aastakonverentsiga korraldatakse juba 19 aastat. Konkursi eesmärk on väärtustada ja tunnustada kodumaise toidu tootjaid, tutvustada põllumajandustootmist laiemalt ja tõsta maaelu mainet.

Tänavuse konkursi žürii esimees on Raul Rosenberg (Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees). Žürii liikmed on Illar Lemetti (Maaeluministeerium), Jaan Sõrra (Tartumaa Põllumeeste liit), Kalle Reiter (Eesti Aiandusliit), Jaan Metsamaa (Aasta põllumees 2018, Harjumaa piimatootja), Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda), Karin Sepp (MTÜ Eesti Noortalunikud), Silja Lättemäe ja Andres Eilart (Maaleht), Milvi Aun (Keskkonnaamet), Kerli Ats (Talupidajate Keskliit) ja Kristi Lomp (Selver ASi juhataja). Kahepäevasel ringsõidul osaleb ka maaeluminister Mart Järviku nõunik Maido Pajo.

AS Selver on tänavuse konkursi „Aasta põllumees 2019” peasponsor.