Oksüdeerumine

Pruunide laikude tekkimine lillkapsa õisikutele pole sugugi ebanormaalne ja ei tähenda seda, et peaksite äsja ostetud köögivilja ära viskama. Nende laikude tekitajaks on tegelikult oksüdatsioon, mis on toimub vilja vananedes.

Oksüdeerumine on köögivilja värvuse loomulik muutus pikaajalise kokkupuute tõttu valguse ja õhuga. Sama asi juhtub ka näiteks viilutatud õunaga, see muutub pruuniks.

Hea uudis on, et see ei mõjuta otseselt lillkapsa kvaliteeti ja te saate taime siiski ära süüa. Kuigi värvimuutus ei tundu ahvatlev, on see kahjutu, kui laigud pole muutunud tumedaks või oma pehmet tekstuuri.

Täppide eemaldamine on lihtne

Ehkki nende söömine pole kahjulik,võib pruune laike ka eemaldada. Lihtsaim viis pruunide laikude eemaldamiseks on nuga. Kraapige pruunid kohad maha või lõigake noaga suuremad laigud lihtsalt ära.

Millal oleks õige aeg lillkapsas minema visata?

Kui pruunid laigud on muutunud tumedamaks ja õisikute tekstuur on pehme või lausa pudrune, siis on aeg see ära visata. Need on märgid, et lillkapsas on hakanud riknema ja olete selle tarbimisega hiljaks jäänud.