Mount Kaputari roosa nälkjas (Triboniophorus aff. graeffei) on imekauni välimusega. Kriiskava fluoretsentsroosa värviga näeb ta välja nagu tohutult suur keel. Nagu Eestis elavad teod, eelistavad nemadki niiskemaid olusid ja just niiske ilmaga kohtab neid kõige rohkem. Kaunid roosad teod tulevad tihtilugu välja öösiti ja siis võib neid sadade kaupa puutüvedel sammalt söömas näha. Milline vaatepilt!

Sydney muuseumis töötava malakoloogi Frank Köhleri sõnul on raske nende koloonia suurust täpselt uurida, sest nende väljasolek oma peidupaigast sõltub suuresti ilmast. Siiski arvab ta, et neid leidub sealses elupaigas 10 000 ringis.

Austraalias lõõmavate metsatulekahjude tõttu on paraku ka need teod ohustatud. Nende erakorduse tõttu kuuluvad nad ka IUCNi ohustatud liikide punasesse nimekirja, riskirühma loetellu. Lisaks Austraalias levivatele hävitavatele tulekahjudele, ohustab neid loomi ka kliimasoojenemine. Kui aasta keskmine temperatuur tõuseks vaid 2 kraadi, muutuks nende elupaik liiga kuivaks ja teod hävineks.