Eesti spordimaastikule toonud tavatu jooksuvõistluse mõtte algataja ja poolmaratoni teatejooksu rajameister on Elmar Laur, kelle innukal ettevõtmisel korraldati 2004. aastal 21 km pikkusel distantsil esimene kuueks (2,5 + 5 + 2,5 + 5 + 2,5 + 3,5 km) etapiks jaotatud võistluspäev.

Pärnu-Jaagupi Spordikeskuse ja mitmete toetajate vahelise ühistööna on iga järgneva aastaga Lauri algatus üha kindlamat kohta võitnud sügiskuises spordikalendris. Anne-Mai Tammeleht, Pärnu-Jaagupi spordikeskuse juhataja kt, annab teada, et juubelijooksuga samal päeval korraldatakse veel V lastejooks, tervisekäimine ja sarnaselt eelnevale aastale jätkatakse ka koostööd SK Spartaga, kes tuleb taas kohale oma treeningprogrammiga, et korraldada poolmaratoni raames heategevuslik spordipäev. Tervisekäimisele oodatakse ka lapsevankris beebisid, muidugi ikka koos emmede ja issidega. „Nii saavad vanemad endile kehalist koormust ja beebidele hea une,“ kinnitab Tammeleht.

„Sel aastal pakume võimalust neilegi, kellel ei ole võistkonda välja panna, kuid siiski soov osaleda. Viime endast märku andnud inimesed omavahel kokku ja moodustame võistkonna,“ selgitab Tammeleht.

Pärnu-Jaagupi poolmaratoni rajarekordi püstitas Rapla Jooksuklubi 2006 aastal ajaga 1.07,54, mis on jäänudki järgnevatel aastatel ületamatuks. Möödunud sügisel saavutas meeste arvestuses parima tulemuse ja üldvõitja tiitli võistkond KJK Saare ajaga 1.10.44,3, jättes Pärnakad teiseks ning tunamulluse üldvõitja FB Jooksmine kolmandaks.

Samal teemal: