Tule Tulemine. Foto: Väino Pool

Kuni reedeni kestval TuleTulemisel “Külast-külla, käest-kätte” on kohalikud tantsurühmad, koorid, orkestrid saatnud peotuld peopaika. Raadil süüdatud tuli on kulgenud tuhandet kilomeetrit ületaval teekonnal läbi Tartu-, Jõgeva-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Järva-, Rapla- ning Harjumaa, et lõpetada pikk rännak peolinnas. Sama pikalt on teel olnud ka 40 sinimustvalget Eesti Lipu Seltsi lippu, millega kaunistati peatuspaikasid.

AS Rait, kes toodab ja turustab Raitwood kaubamärgi all põhjamaisest okaspuidust viimistlus- ja ehitustooteid, ei pidanud paljuks valmistada abistavalt lippude mugavamaks paigutuseks terve hulga aluseid. Tule Tulemise koordinaator Hannes Astok ütles, et neljakümnele lipule valmistatud alused jäävad lipu seltsile tehtava kingitusena meenutama „Aja puudutust puudutuse ajas“.

Lipu seltsi juhatuse liige Tarmo Kruusimäe rääkis sellest, et erinevate sündmuste toimumispaikades on olnud sageli suur vajadus aluste järele. Seni on selts saanud kasutada Sindi Gümnaasiumi aluseid, aga alati pole piisavalt mõttekas neid kaugematesse piirkondadesse vedada.

Samal teemal: