Start maratonijooksule antakse 22. juunil kell 13 Torist Eesti sõjameeste mälestuskiriku juurest, vahendab Pärnu Kahe Silla klubi esindaja Margus Randmäe.

Distants läbib atraktiivset ja mitmekülgset looduskeskkonda, möödub ajaloo-ja kultuurimälestistest, teadaolevatel andmetel Eesti vanimast inimasulast Pulli külast, ületab Reiu-Raeküla terviseraja silla, läbib Pärnu vallikääru ja Tallinna väravad.

Lisaks täispikale maratonile on distantsivalikus ka poolmaraton, mis on mõeldud neile kes tänavu veel maratoni starti ei tule, kuid on mõelnud kunagi ka kuningliku distantsi jalge alla võtmisest. Maraton ja poolmaraton kulmineeruvad finišiga Pärnus Rüütli platsil. Ühteaegu sportlikule ja pidulikule sündmusele lisab veelgi väärikust ja pidulikkust riikliku Võidupüha paraadi toimumine Pärnus 23. juunil.

Täpsem info ja eelregistreerimine Pärnu Kahe Silla klubi kodulehel aadressil www.2silda.ee 15.aprillist kuni 20. juuni kella 17:00-ni ja Port Artur´i kaubanduskeskuse infopunktis kuni kella 18:00-ni. Võistluspäeval registreerimine kohapeal: maratoni stardis, Toris alates kella 11:00-st kuni 12:45-ni ning poolmaratoni stardis, Reiu Puhkekeskuse juures kell 13:00 - 14:30.

Maratoni organiseerib Pärnumaa Spordiliit koostöös Pärnu Maavalitsuse, maakonna omavalitsuste, mitmete mittetulundusühenduste ja avaliku sektori asutustega. Pärnumaale on põhjust tulla rohkemgi, sest samal ajal, 21.-24. juunini võõrustab suvepealinn legendaarset Watergate’i festivali. Kõigile jooksul osalejatele paneb festival välja üllatuse.

Igal aastal on Eesti vabadusvõitlust ja Pärnumaa osa selles tähtsustatud – just Pärnu maakonnast Tori vallast Eesti sõjameeste mälestuskirikust on alguse saanud traditsioonilise võidutule teekond. Käesoleval aastal sümboliseerib võidutule toomist traditsiooniline maratonijooks, mille puhul võib tõmmata ajaloolise paralleeli võiduteate toomisega maratonist Ateenasse.

Samal teemal: