Aeg on oma kulgu käinud ja endist meeldivat puhkekohta meenutab lagunev Supeluse tänav, asfalteeritud autoparkla ja kaugemas nurgas palliplats. Asfalt on terve ka ümber kunagise hoone, mille kohal haigutas pikemat aega rämpsu koguv vundamendisüvendi jäänuk.

Kuid Sindi inimesed pole looduslikult kaunist kohta unustanud. Seal ei käida mitte üksnes puhkamas vaid võetakse aegajalt vikat kätte ja niidetakse liiga kõrgeks kasvav rohi maha. 2008. aastal võeti korrastustööd juba märksa suuremas ulatuses ette ja kodanikualgatusega liitus ka Sindi Linnavalitsus. Kodudest kaasa toodud sae, trimmeri ja muruniidukiga tehti hulga tööd ära. Linnaaednik Sirli Pedassaar-Annast näitas, millised kuivanud puud ja missugune osa padrikuks muutunud võsast peaks saama esmajärjekorras kõrvaldatud. Aga ta mitte ainult ei juhendanud, vaid lõi ka ise käed külge ja töötas teiste Sindi inimestega võrdväärselt samasuguse hoolega. Tookordne abilinnapea Rein Ariko leidis, et patt oleks linnavalitsusel kõrvalseisjaks jääda ja tuli koos Vallo Vaargasega nõu ja jõuga appi. Endise hoone kohal olev süvend tasandati, asfalti närustatud ääred lõigati sirgeks ja suurendati ava ruutmeetreid sedavõrd, et saaks sinna kohta rajada liivase palliplatsi rannavollede korraldamiseks. Samal suvel täideti auk liivaga.

Järgmisel aastal jätkati ümbruse korrastamisega. Parandati trepp ja ehitati väike ujuvsild vette minekuks. Mihhail Škljar pani paika võrgu postid.

2009. aasta juulis avaldas Pärnu kristliku elu keskus Youth-Reality soovi külastada ühes Norra ja Ameerika sõpradega Sindit ja teha selles linnakeses midagi kasulikku. Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent, Sirli Pedassaar ja Priit Kask leidsid, et rahvusvaheline seltskond võiks sel juhul tulla appi suurpuhastusele ujula alale. Ühiselt pühiti puhtaks suur territoorium Supeluse tänava lõpus, parkla, palliplats, ja liivase palliväljaku ümbrus, riisuti rohtu ja puhastati liiva puulehtedest. Linnavalitsus ostis uue võrgu ja võrkpalli. 28. juulil avati rannavolle mänguplats rahvusvahelise sõpruskohtumisega võrkpallis. Sindi noored pidid sedakorda tunnistama külaliste

paremust.

Ühsikondlikus korras püüti ka möödunud aastal pisut kunagise ujula ala korrastada. Puhastati liiva ja riisuti ümbrust. Kahjuks varastati kahel suvel ööd kui päevad pallimängijate rõõmuks üleval püsinud võrk. Juhul, kui siiski polnud tegemist vargusega vaid murega varaste pärast, siis oleks aeg pallivõrk taas postide vahele siduda. Ilmselt seda siiski loota pole ja järele jääb kaks võimalust: kas ühiskondlikus korras raha koguda või tuleb linnavalitsus veelkord pallisõpradele vastu.

Lisaks võrgu muretsemise murele on veel teinegi ja pisut suurem mure. Ei tahaks näha, et eelmiste aastate algatus kuidagi vaibuks. Hea on teada, et valimisliit Uuenev Sindi enne kohalikeomavalitsuste valimisi lubas korrastada kõik Sindi ujumiskohad. Kuigi möödunud aastal veel ei jõutud peamise veelähedase puhkekohani, siis tahaks loota, et midagi väiksemal määral saaks sel juhul käesoleval suvel ära tehtud. Kuuldavasti ei leidnud nimetatud kohale tehtud projektitaotlus sel aastal jaatavat vastust ja seega tuleb suuremaid teostusi oodata järgmiselt aastalt. Siiski võiks väiksemat raha nõudvaid tegemisi jätkata kasvõi selles mahus, mida Sindi Linnavalitsus ühiskondlikule aktiivile appi tulles omal ajal toetas.

Taastamist vajaks trepi alumine osa ja võibolla poleks ülejõukäiv ka uue väikese ploti ehitamine, sest suur jää viis need minema. Tore, kui kaldale ehitatakse ka mõned pingid. Samuti vajaks taastuv võsastik ja pikaks kasvanud hein lõikamist. Kergem on ümbrust pidevalt korras hoida kui mitmete aastate tagant suurkorrastus ette võtta.

Üks mõte on veel. Kui rahalised võimalused on väga napid, siis võiks jõud ühendada ühiskondliku aktiiviga, kes jõudumööda on ikka toimetanud. Rääkida linnapoolsetest plaanidest ja käesoleva aasta võimalustest, sest suvi on ootamatult saabunud ja aeg oleks midagi ära teha. Kasvõi mõned pingid - materjal linnavalitsuse poolt ja küllap leiaks ka mõne puutöö osakaja mehe, kes istumise alused eeskujulikult valmis meisterdaks.

Samal teemal: