„Linnavalitsuse võime tagada linlastele kõigi avalike teenuste kättesaadavus on lähiajal piiratud. Me ei räägi siin võlakoormast ja puudulikust investeerimisvõimest - räägime sellest, et veel sel talvel võime Pärnus näha kütmata koolimaju, lumme mattunud ja pimedaid linnatänavaid, palgata puhkusele saadetud linnatöötajaid,“ ütles Annely Akkermann.

Tema hinnangul ei ole sellises olukorras vastutustundlikele poliitilistele jõududele enam kohane kostitada valijaid sadu miljoneid neelavate valimislubadustega ega vaielda konkurentidega linnavalitsemise tehniliste detailide üle - peaksime üle olema ka oma ilmavaatelistest erimeelsustest - kodulinn vajab päästmist!

„Kõik tänase linnavõimu väljavahetamist ja Pärnu kriisist väljatoomist taotlevad poliitilised jõud peavad endale aru andma, et see ülesanne pole täidetav üksi. Meie valijad soovivad linnavõimu vahetust ja nad tahavad olla kindlad, et me saame sellega ka hakkama - et ükski nende häältest ei muundu pärast valimisi veeks Viisitamme veskile,“ lausus Annely Akkermann.

Ta kutsub poliitilisi jõude, kelle jaoks on tähtis Pärnu käekäik nii täna kui tulevikus, loobuma omavahelisest ärapanemisest ja ühendama jõud ühe eesmärgi nimel - Pärnu päästmiseks. Me peame koos leidma lahendused nii veel tänavu saabuvas kriisis käitumiseks kui linna targaks ja säästvaks majandamiseks lähitulevikus.

„Taotleme laiapõhjalise koalitsiooni kokkuleppimist veel valimiste eel, et tagada valijale selge pilt, millise uue linnavõimu poolt oma hääl anda. Ühendagem nii kogenud poliitikute teadmised kui uute tulijate entusiasm, nii erakonnad kui valimisliidud ja üksikkandidaadid, nii idealistid kui praktikud,“ rääkis Annely Akkermann.

Häda ja mure on eestlasi alati ühendanud, küllus ja pillamine sünnitanud kadedust ja tüli. Mure meie kodulinna käekäigu pärast on see, mis peaks täna meid ühendama - jätkem rivaalitsemine ja alustagem koostööd, mida kiiremini, seda parem.