Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks ütles, et tema teada pole Eestis ükski firma kodututele loomadele nii suurt annetust seni teinud. Lisaks kokkuhoitavale rahale saavad varjupaigad tänu püsivale annetusele lähtuda tegelikest vajadustest. Nestlé Purina turundusjuht Kadi Laur-Elsharkawy ütles, et ettevõtte eesmärk on loomade elude täiustamine ja nende jaoks tähendab see iseenesestmõistetavalt ka nõrgemate aitamist. „Koostöö Varjupaikade MTÜ-ga annab meile võimaluse senisest mastaapsemaks heategevuseks ning ka kindlustunde, et abi jõuab abivajajateni,“ selgitas Laur-Elsharkawy toetamise otsust.

Neslé Purina on üks maailma juhtivatest lemmikloomahoolitsuse ettevõtetest, mille toodangust on Eestis saadaval Darling, Friskies, Gourmet, Purina ONE, Chow ja Pro Plan. Need toidud hoiavad neljajalgsed sõbrad tervema ja rõõmsamana ning tagavad pikema eluea.

Priksi sõnul annetatakse loomadele toitu inimeste ja vahel ka ettevõtete poolt suhteliselt sageli, kuid võimatu on nende annetuste koguseid ette planeerida. Eriti keeruline on olukord kassitoiduga. „Paraku annetavad inimesed kassidele mingil põhjusel vähem ja seetõttu oli meil seni kõige sagedamini puudus just kassitoidust,“ selgitas üldjuht alanud koostöö häid külgi.

Priksi kinnitusel sõltub loomade tervis suuresti toiduvalikust ja sellepärast on eriti hea, kui neil on pidevalt üks ja sama kvaliteetne toit. „Kodutoidu ja kuivtoidu vaheldumisi pakkumine tekitab loomadele väga palju tervisehäireid, mille ravimine on kokkuhoiust kulukam,“ kummutas Priks eksiarvamust, nagu ei omaks toiduvalik olulist tähtsust.

Varjupaikade MTÜ koondab loomade varjupaiku Pärnus, Viljandis, Valgas, Võrus ja Virumaal. Eelmisel aastal sai peavarju üle 700 koera ja ligi 1700 kassi. Pidevalt ootab uut kodu ligi 200 koera ja üle 400 kassi, kelle kohta leiab infot aadressil www.varjupaik.ee.