24. veebruari rongkäigu teekond Sindi kaardil, suurenda kaardil klikkimisega

Igale Sindis tähistatavale iseseisvuspäevale on Eneli Arusaar kirjutanud stsenaariumi, millele riigi sünnipäeva hommikul oma kogukonna tähelepanu juhtida. Sedakorda küsitakse ja vastatakse: „Mis siis on see isamaa... ja vastuseks on, sina, inimene,“ rääkis Arusaar õige pisut ja jättis enamiku üllatuseks neile, kes kohale tulevad.

Esmakordselt mängib raekoja juures Kaitseliidu Pärnumaa Maleva puhkpilliorkester Saxon, mida dirigeerib Kaido Kivi. Kogunemine algab veerand tundi enne kaheksat. Rivistuvad Sindi Gümnaasiumi õpilased, kes hoiavad oma kooli sinimustvalgeid kandelippe. Lisaks neile on esindatud seltsid oma lippudega. Kell 7.55 heisatakse tornilipp. Esineb Jannseni aegne Sindi Laulukoor. Esimesena võtab sõna Sindi linnapea Marko Šorin. Järgmisena tervitab naabrit Paikuse vallavanem Kuno Erkmann. Päevamõtte esitab Urmas Saard, Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna esimees.

Raekoja ees toimuvale tseremooniale järgneb rongkäik umbes 1,1 km pikkusel teekonnal, mis lõpeb koolimaja õuel ja mille marsruut on juuresolevalt kaardilt nähtav. Kooliõuel ütleb Sindi Gümnaasiumi direktor lõpusõna ja samas pakutakse kõigile osalejatele teed ja saiu.

Iseseisvuspäeva hommikule annavad sisu ja toetavad ettevõtmist praktilisel viisil Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond, Sindi Linnavalitsus ja Sindi Gümnaasium. Kohapeal jagatakse väikseid sinimustvalgeid lippe. Viimasega seoses on Lipu seltsil palve, et võetakse kaasa ka eelmistel aastatel kingitud lippe, et jätkuks ka neile, kes varem pole saanud.

Samal teemal: