Punaste triipudega valged bussid eristuvad linnapildis selgelt teistest

Täna kell 13.15 Tammeojalt väljunud bussiga Pärnu poole sõites panin tähele, et pärast Seljametsa-Tammuru ringristmikku aeglustas buss märgatavalt sõitu. Nägin kõnniteel tütarlapse väledat jooksmist ja pidevaid pea pöördeid bussi suunas. Mõtlesin, et soovib bussile jõuda kuigi Paikuse alevi peatuseni oli jäänud kõvasti üle 100 meetri. Sama märkas ka bussijuht ja kuna jooksja ei jõudnud peatusesse bussiga samaaegselt, siis ei pidanud juht paljuks veidi kannatlikult oodata. Kahjuks ei taibanud tagumisest uksest sisenenud tütarlaps minna läbi pika bussi juhi juurde teda tänama, aga seda ei saa ka suureks eksimuseks pidada, sest küllap tundis jooksust tulnud ja kergelt hingeldav reisija niigi südames tänulikkust.

Hiljuti olin tunnistajaks samas peatuses umbes samasugusele situatsioonile varajasel hommiktunnil kui buss väljub Tammeoja peatusest tavapärasest ajast 5 minutit varem ja millega harvem sõitjad pole harjunud. Siis joosti kolmekesi bussile ja bussijuht ei kiirustanud hilinejaid maha jätma. Need kaks näidet ei ole erandlikud, vaid ühed paremini meelde jäänud mitmete teiste juhtumite seas.

Tallinna maantee lõpp-peatuses tänasin juhti meeldiva suhtumise eest ja oleksin loo juurde lisanud foto ka bussijuhist kuid sellest ta keeldus selgesõnaliselt. Küll aga polnud tal midagi bussi pildistamise vastu. „Reisija bussile ootamine ei võtnud sedavõrd palju aega, et oleks tekitanud graafiku ajakavast väljumist, nii võis reisijale vastu tulla,“ selgitas rõõmsa olemisega bussijuht heatujuliselt.

Sindi liini teenindab alates 2009 .a. 1. jaanuarist AS MTG Pärnu osakond. Lisaks sellele liiguvad MTG logoga bussid Pärnu maakonnas Kilksamaa-Sauga alevik-Eametsa (30), Tammuru (33), Uulu Kalmistu (36), Tammiste-Urge-Sindi (39) ja Sauga (57) liinidel.