Balti Karikasarja 2014 lõpetanud Sindi ringiraja ääres

13. detsembril toimus Sindis Balti Karikasarja viimane etapp juhtrajasõidus. Enamus võistlejaid tulid treeninguteks kohale juba reedel ja harjutamine kestis hilise ööni, nagu tavaliselt. Sel etapil oli kavas kolm klassi: ES-32 (väike eurosport); F1-32 (vormel) ja ES-24 (suur eurosport). Laupäeva hommikul sai veel pool tundi harjutada ja kell 9.00 anti esimene start.

Läti võistleja Janis Šneiders sõitis kõige kiiremal mudelil ES-24 välja parima aja

ES-32 klassis arenesid sündmused rahulikult ja paremusjärjestus kujunes alljärgnevaks: 1. Jânis Rage-Ragis Lätist; 2. Raivis Jansons Lätist ja 3. Dovydas Katkus Leedust. Kokku osales selles klassis 24 võistlejat. Parima eestlasena oli Karmen Mets 7. Kaiar Tammeleht pidi tehniliste probleemide tõttu leppima täieliku ebaõnnestumisega.

Klassis F1-32 osales 25 võistlejat. Ka siin kulges võistlus rahulikult ja paremusjärjestus oli järgmine: 1. Jânis Rage-Ragis; 2. Janis Nabokins ja 3. Raivis Jansons. Parima eestlasena oli Kaiar Tammeleht 12. Selles klassis ebaõnnestus täielikult Karmen Metsa sõit.

Viimasena võisteldi ES-24 klassis. Siin püsis võistluses esikoha pärast pinge õhus lõpuni. Kuna Janis Nabokins oli tugevamatest varem oma etteaste ära teinud, siis otseselt rajal konkurents ei kajastunud. Seda näitas võistluste tabloo. Tugevamate grupis oli Kaiar Tammeleht alguses tagasihoidlikult 3.-4. kohal, kuid mida lõpupoole, seda paremaks Kaiari seis läks ja viimaseks sõiduks oli ta juba liider. Paraku on võistlus lõppenud siis, kui ruuduline lipp langeb. Umbes 40 sekundit enne võistluse lõppu sattus Kaiari mudel kokkupõrkesse, mille tulemusena said vigastada juhiku harjased. Nende korrastamine võttis niipalju aega, et etapivõit jäi ühe ringi kaugusele! Pettumus missugune, kuid staažika sõitjana oli Kaiar mõne minuti möödudes juba oma elemendis tagasi. Lõplik paremusjärjestus selles klassis: 1. Janis Nabokins Lätist; 2. Kaiar Tammeleht Eestist ja 3. Raivis Jansons Lätist. Karmen hõivas 11. koha. Osales 24 võistlejat.

Karikasarja üldarvestuses kujunes paremusjärjestus alljärgnevaks:

Klassis PR-24: 1. Simas Nemira Leedust; 2. Janis Šneiders Lätist ja 3. Ugis Viksne Lätist. Parima eestlasena oli Kaiar Tammeleht 4. Klassis ES-32 kujunes paremusjärjestus alljärgnevaks: 1. Janis Nabokins Lätist 2. Raivis Jansons Lätist ja 3. Jânis Rage-Ragis Lätist. Eestlastest oli Kaiar Tammeleht 6. ja Karmen Mets 11. See oli Karmenile ka kõige edukam klass Balti Karikasarjas. Paremusjärjestus klassis F1-32: 1. Janis Rage Ragis; 2. Janis Šneiders ja 3. Raivis Jansons. Parima eestlasena oli Kaiar 5. Kõige lõpuks paremusjärjestus ES-24 klassis: 1. Janis Šneiders Lätist; 2. Simas Nemira Leedust ja 3. Janis Nabokins Lätist. Parima eestlasena oli Kaiar 4. Karmen hõivas selles klassis 15. koha.

Karikasarja pidulik lõpetamine koos autasustamisega toimus Sindi seltsimajas. Sõbralikus õhkkonnas meenutati möödunud hooaja õnnestumisi ja põrumisi. Auhinnad jagas kätte Sindi linnapea Marko Šorin. Seekordsed auhinnad olid välja mõeldud väga originaalselt. Need olid Sindi raja profiili kujutisega ja meeldisid autasustatutele väga. Lahkudes sooviti üksteisele edu järgmiseks hooajaks!

Samal teemal: