Comarketi ehitusplats

Ehituse tellijaks on ABC Vara AS ja hoone peab valmima käesoleva aasta novembris. Neljas Comarketi keti kauplus saab olema Pärnus senistest suurim ja ruumi jätkub ka paarile üürnikule. Praegu omab Comarket Pärnus kolme kauplust, mis suuruse ja sortimendi poolest kuuluvad lähikaupluste hulka: Oja Rääma linnaosas, Ranna ja Mai mere äärses piirkonnas.

Kui pikka aega on Vana-Pärnus tuntud suure kaubanduskeskuse järele tõsist puudust, siis nüüd avatakse samal aastal päris lähestikku seisvalt koguni kaks suurt marketit. Põhjust selleks annab teadmine, et kaubanduskeskustest ca viie kilomeetri raadiuses asub umbkaudu 35 000 elanikku.

Comarketist umbes sajakonna meetri kaugusel asuval Audru valla territooriumil avatakse juba 17. juuli keskpäeval Eesti tarbijateühistu keskliidule (ETK) kuuluv Maksimarket. 4700-ruutmeetrise üldpinnaga kaubandushoone esimese järgu üürib ETK-le AS Maru Ehituse kinnisvaraarendus, kes on projekteerija ja ehitaja. Ehitusega alustati mullu oktoobris. Kinnisvaraarenduse projektijuht Vardo Loks ei ole veel öelnud, millal võiks jätkuda teise järgu ehitus, aga kava kohaselt võiks tulevase juurdeehitusega kaubanduskeskus laieneda ca 2000 m2 ulatuses.

Maksimarketi parkla Lääne serval avab Sevenoil Est OÜ 19. juulil Premium 7 kaubamärgi all tuntud automaattankla.

Eelmise aasta jaanuaris kavandati Pärnu linnavalitsuse menetluses olnud detailplaneeringuga ka Haapsalu maantee ja Nurme tee ristmiku äärde ehitatava Comarketi lähedale automaattanklat. Lisaks soovis ABC Vara AS planeeringu tellijana rajada riigimaale linnabusside lõpp-peatuse ja 40-kohalise autoparkla ühes linnajalgrataste laenutusega.

Samal teemal: