Pressiteade Eesti Lipu Seltsilt

4. juunil möödub 126 aastat sinimustvalge lipu pühitsemisest Otepääl. Eesti Lipu Selts korraldab sel puhul riigi- ja rahvuslipu pidulikke heiskamisi.

Hommikul kell 7 mängib Toompeal Pika Hermanni torni jalamil Kaitseväe orkester, laulavad Kooriühingu koorid. Lipu auks kõnelevad Riigikogu esimees Ene Ergma ja Lipu Seltsi esimees Trivimi Velliste. Lippu pühitseb peapiiskop Andres Põder. Auvalves on kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred. Akadeemilised jm seltsid on kohal oma lippudega. Eesti Lipu Selts kingib gaididele nende 100. sünnipäevaks sinimustvalge lipu.

Kell 17 rivistuvad kooliõpilased jt. 126 kandelipuga orkestrihelide saatel Pärnu Rüütli platsile, Eesti Vabariigi väljakuulutamise mälestusmärgi juurde. Kõnelevad maavanem Andres Metsoja, abilinnapea Annely Akkermann ja ELS esimees. Rüütli platsilt liigutakse Pärnu Noorte Puhkpilliorkestri saatel Villa Ammende aeda, kus toimub kontsert. Päevakohane riigi- ja rahvuslipu austamise talitus leiab aset ka Otepääl.

Eesti Lipu Selts kutsub Eesti rahvast lipu sünnipäeval sinimustvalgele värvikolmikule au andma. Kasutagem oma rahvuslipu heiskamise õigust, mida on meie ajaloos olnud ülekohtuselt vähe. Heisakem sinimustvalged lipud oma majadele, taluõuedesse, autodele! Kandkem sel päeval täie väärikusega sinimustvalgeid värve!

Eesti Lipu Selts tänab kõiki, kes meie sinimustvalget südames on kandnud, selle nimel võideldes oma vabaduse või elu ohverdanud.

Samal teemal: