Sindi Lasteaed                                                                  Ülle Jantson

Milline on see maa, millele kõige väiksemad ja pisut suuremadki mudilased tugeva häälega laulsid „Mu isamaa, mu õnn ja rõõm“? Pidupäeva muusikalise kujunduse stsenaariumi koostamise eest hoolt kandnud Ülle Jantson sõnastas meie riiki kandvat maad selliselt, nagu Keila Kooli õpilased on mõtestanud Eestit ja eestlaseks olemist: Eesti on laulu- ja tantsumaa; Eesti on huvitav koht, kus saab käia soodes, metsades ja rannas; Eesti on täis värvilisi sügislehti ja valget lund; Eesti on rukkilillede põllumaa; Eestimaa on kahtlemata üks huvitav maa, siin süüakse verivorsti, praetakse hapukapsaid, kord nädalas tehakse sauna ja suvel jaanituld; Eesti on mulgipudru sünnimaa; Eesti on ka miski eestlaste südames, mitte vaid piirjooned kaardil või sõnad paberil; Eesti on nagu kuld – ilus, vastupidav ja kallis.

Kõige väiksemad lasteaiakaaslased Pesamunadest, Tibudest ja Krõllist laulsid laulu „Kodus on nii hea“.

Lapsed Sipsikute ja koolieelikute Nublude ning Naerukildude rühmadest tantsisid Eesti rahvatantsu „Üks, kaks, kolm, neli, viis, kuus, seitse“ ja seejärel küsiti kui palju erinevaid sõnu sünnipäevalise kohta armsas emakeeles öelda saaks. Lapsed teadsid öelda: Eesti Vabariik, Eestimaa, kodumaa, isamaa, sünnimaa, Maarjamaa. Puhhid, Mesimumm ja Rõõmuraasud olid õppinud selgeks „Eesti on mu kodumaa“, autor Kersti Kuusk. Lepatriinud, Midrilinnud, Sipsikud, Mürakarud esitasid Katerin Rüütli „Eestimaa“.

Pidu lõpetati ühislaulmisega. „Sindi lasteaia laul“, millele sõnad on kirjutanud Sindi Linnaraamatukogu direktor Ene Michelis ja viisi loonud Sindi Laulukoori dirigent Kristel Reinsalu, algas ja lõppes Jantsoni ksülofoni mänguga, aga laulmise ajal liikusid lauluõpetaja sõrmed klaveri klahvidel.

Sindi linnapea Marko Šorin kiitis lasteaialaste imetlusväärselt head hümni laulmist ja lasteaia direktor Viivi Palmissaar kutsus kõiki lapsi koos vanematega 24. veebruari hommikul toimuvale pidulikule lipuheiskamisele raekoja juurde, kus lapsed saaksid taas oma vanematele näidata oma hümni laulmise oskust. Täna lauldi Frederik Paciuse viisil Johann Voldemar Jannseni sõnu väikekandle ja flöödi saatel. Iseseisvuspäeval saadab laulmist Kaitseliidu Pärnumaa Maleva puhkpilliorkester Saxon.

Samal teemal: