Muinastulest tõrvikute läitmine

Erinevalt eelmistest aastatest said võidupüha sündmused Pärnus alguse juba eile, 21. juunil, kui Vallikäärus avati Watergate veefestival ja Pärnule anti üle suvepealinna tiitel. Vallikääru paigaldatud suurelt lavalt võis kuulata ansambli Kaunimate Aastate Vennaskonna esinemist. Kell 21.00 süüdati muinastuli ja saadeti seejärel rongkäiguga hoiule Eliisabeti kirikusse.

Tule süütamine muistsel viisil; tulega läbi linna kirikusse

Täna keskpäeval süüdatakse Tori Sõjameeste Mälestuskirikus mälestustuli, mis tuuakse seejärel joostes võidupüha maratoniga Pärnusse, teatab Kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonna nooremstaabiohvitser ltn Merle Ott.

Maakaitsepäeval, 23. juunil algab päev kell 9.00 pärgade asetamisega Pärnu alevi kalmistul ning võidutule süütamisega ja tuletooja medalite kätteandmisega Eesti Vabariigi väljakuulutamise mälestusmärgi juures Rüütli platsil. Tuletoojateks on sel aastal kõikidest Kaitseliidu malevatest valitud 2011. aasta parimad naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased.

Kell 10.00 on Eliisabeti kirikus Võidupüha jumalateenistus, millele järgneb võidupüha paraad. Pärnu keskväljakul rivistuvad üles üksused pea kõikidest Kaitseliidu malevatest, Naiskodukaitse kompanii ning Kodutütarde ja Noorte Kotkaste vähendatud kompaniid. Lisaks võib rivis näha ka Tallinna riigikaitseõpilasi. Taktsammu hoiavad Kaitseliidu koondorkester, Kaitseväe orkester ning Politsei- ja Piirivalveameti orkester.

Peale paraadi on kõik oodatud sadama kaile uudistama Kaitseväe ja Kaitseliidu lahingutehnika näitust, kus saab muu hulgas näha 155mm ja 122mm haubitsaid, 23mm õhutõrjekahurit, 120mm miinipildujat, õhutõrjeraketikompleksi MISTRAL, soomustransportööre Sisu XA-188 ja BTR, tankitõrjeraketisüsteeme MILAN-2 ja MAPATS ning palju muud. Lisaks teeb peale paraadi sadamakai lähedal Pärnumaa malev väikese näidislahingu ning samas saab juba kella 10st külastada Mereväe laevu Ristna ja Tasuja.

Päeva lõpetab kell 14.00 Kaitseliidu ühendorkestri kontsert Vallikäärus.

Seoses Võidupüha üritustega suletakse Pärnu kesklinn autoliikluseks 22. juunil kell 17.00 ja avatakse uuesti 23. juunil kell 17.00. Ühistranspordi liiklus üle kesklinna silla toimib tavapärastel aegadel ning bussid liiguvad kesklinnas marsruudil Lai tänav, Ringi tänav, Bussijaam, Pikk tänav ning Riia maantee.

Samal teemal: