Eneli Arusaar Sindi Gümnaasiumi õpilastega Eesti Vabariigi Presidendi kantselei nõupidamiste saalis

Vastava ettepanku teinud Sindi Muuseum ja Sindi Ajalooklubi, kelle mõtet toetas ka Sindi Gümnaasium, ütlevad, et Eneli Arusaare teeneid Sindi laste õpetajana on 2013. a tunnustanud nii Pärnumaa Omavalitsuste Liit kui ka Pärnu Maavalitsus aastate õpetaja aunimetusega. Sindi linnas ei ole ühtegi kultuuriasutust ega –sündmust, kus tema oma õpilastega kaasa ei lööks, olles nii tõeline kultuurivedur ja oma õpilastes õigete eluhoiakute kujundaja.

Lisaks oma põhitööle on tema teeneks aastakümnete pikkune panustamine Sindi kultuuriellu näiteringi juhendajana. Aastate jooksul on koostatud, õpilastele selgeks õpetatud ja linnarahvale ette kantud kaheksa mahukat kontsert-etendust, mille esitamisel on leidnud rakendust ligi kolmandik kooli õpilastest.

2014. aasta 13. novembri kontsert- etendus „Karl Rammi elutee jälgedes“ on loonud Sindi linna kultuurielust positiivse kuvandi kogu riigi kultuuritegelaste hulgas, kellele Sindis toimunut vaimustusega kirjeldas Tartu Ülikooli emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar, seades Sindi kõigile eeskujuks linnana, kus toimub toimiv koostöö nii linnavalitsuse kui selle allasutuste vahel.

Aasta inimese aunimetuse pidulik omistamine toimub 21. veebruaril Sindi seltsimajas aset leidval iseseisvuspäeva kontsertaktusel.

Eneli Arusaar käis tänavu 3. jaanuaril Vändra Alevi Hoolekandekeskuses hoolealustele pai tegemas