Esimene reis uue rongiga läheneb Papiniidu peatusele
Papiniidu lõpp-peatus asub Liivi tee ja Papiniidu ristmiku lähedal; üks esimestest, kes uuele perroonile astub

Täna varahommikul esimest korda Pärnust Liivi tee äärsest uuest peatusest väljuma pidanud Stadler FLIRT (Fast Light Innovative Regional Train ehk ingliskeelne lühend sõnadest "kiire kerge uuenduslik regionaalrong") tüüpi reisrong alustas teekonda Lelle suunas hoopis Pärnu Kaubajaamast.

Elektriraudtee AS müügi- ja kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste ütles kahetsusväärselt ebaõnnestunult alanud resi kohta, et põhjuseks oli viga pardaarvutis. Uuel perroonil oli uut rongi ootamas kaks ajakirjanikku ja üks raudteekolleeg Soomest, kes soovis esimese reisi kaasa teha. Kaubajaama jõudmiseks kasutas ta taksot.

Kaareste sõnul võib tehnilisi tõrkeid ikka ette tulla, aga positiivse sõnumina palus ta märkida seda, et tema teada pole vist kogu maailmas varem olnud nii mastaapset ettevõtmist kus ühe ööga vahetatakse üle terve riigi kogu diiselrongi reisiveerem välja uue vastu.

Hommikul Lellest Pärnu suunas väljunud rong jõudis vaikselt sahisedes ja minutilise täpsusega juba Papiniidus asuva uue perrooni äärde. Rongist väljusid kaks reisijat. Noor naine näis olevat pisut nõutu selles, kuhu poole astuda. Perroonilt maha tulekuks saab kasutada silla poolses otsas olevat treppi või samas suunas laskuvat kaldteed. Lühem tee bussile pääsemiseks oleks tunneli kasutamine. Aga tunneli poolses perrooni osas trepp puudub. Samuti puudub suunav viit, mis annaks võõrale teada lühemast teekonnast kesklinna. Nii võibki üksik reisija teadmatusest valida porise jalgtee silla alla.

Samal teemal: