Filmi produtsent Anneli Ahven ütles, et tegijate soov on näidata "Taarkat" enne setodele endile, kui see ametlikult esilinastub.

„Meid võeti Setomaal väga soojalt vastu, seepärast tahame ka tulemust esmalt kohalikega jagada," sõnas ta.

Taarka võtted vältasid erinevates Setomaa paikadest väikeste vaheaegadega eelmise aasta juulist novembrini.

Filmi stsenaarium põhineb Kauksi Ülle samanimelisel näidendil ja valmis Kauksi Ülle, Mart Kivastiku, Elo Seliranna, Ain Mäeotsa ja Hardi Volmeri koostöös.

Filmi tootis Exitfilm, produtsent Anneli Ahven, režissöör Ain Mäeots, operaator Elen Lotman, kunstnik Elo Soode.

Noort Taarkat mängib Inga Salurand, veel mängivad Taarkat Siiri Sisask ja Marje Metsur. Taarka isa mängib Peeter Oja, ta ema - Liina Tennosaar. Anna Raudkatsi osas on Helena Merzin. Vana Vassot mängib Tõnu Oja, noort Vassot tema poeg Kaarel Oja. Väisäneni mängib noor andekas Soome näitleja Mikko Nousiainen, kes on juba sealsetest filmidest tuntud. President Pätsi, kes tuleb Taarka uut maja avama, mängib Raivo E. Tamm.

Tegelastena on sisse toodud ka Soome president ja vägede juhataja Mannerheim, kes võtavad Helsingis Hilana Taarkat vastu. Mannerheimi mängib üks Soome kuulsamaid näitlejaid- Markku Peltola, kes on üks esinäitlejaist Kaurismäe filmides. Taarka suurt vihavaenlast mängib Inara Luigas.

"Taarka" ametlik esilinastus on 11. augustil kell 21 Tartu raekoja platsil Pinedate ööde filmifestivali armastusfilmide programmi tARTuFF avafilmina.

Taarka-filmi eelesilinastus Meremäe mäel algab kl 22 ning on kõigile tulijaile tasuta. Filmi juhatab sisse režissöör Ain Mäeots.