Tänavusel viljelusvõistlusel oli 16 osavõtjat . Kõige suuremalt võttis ette Voore Farm, kes osales nii nisu, rukki, odra kui rapsiga.

Rapsiga võidutses teist aastat järjest Pae Farmer OÜ Raplamaalt, kes sai saagiks 5,3 t/ha. Pae Farmeri taimekasvatusjuht Urmas Uustalu on nüüd parim rapsikasvataja teist aastat järjest.
Nisukasvatajatest oli parim Voore Farm OÜ, kus saadi hektarisaagiks 8,5 tonni. Parima odrasaagi, 7,5 t/ha, sai üks Eesti tuntumaid odrakasvatajaid Erki Oidermaa. Rukis andis parima tulemuse Setra Mõisa põllult – 6 t/ha.

"Ka 2009. aastal oli odra võit minu, sordiks 'Jyvä' ja saak oli 7,4 tonni," meenutab Oidermaa. "Sort on väga oluline, seekord võitsin uue sordiga 'Harbinger'." See sort on Eestis veel vähetuntud. Aretatud on ta Soomes õlleodraks, kuid praegu Oidermaa sõnul sobivustestid alles käivad. 

"Kui testid nõuetele vastavad, saab sellest hea õleodra. Aga võrrelda saab alles siis, kui peale minu on ka teisi kasvatajaid," lisab Oidermaa, kes tegeleb selle sordi seemnekasvatusega. Võisteldes on kasvanud meeste teadmised. "Rõõm on kuulata, kuidas mehed oskavad arutada iga millimeetri, sentimeetri ja grammi üle, mida nad põllul kasutavad. Majandamine on ikka väga ökonoomseks ja täpseks läinud," kiidab Ene Milvaste.

"Keegi võistlejaist pole viljelusvõistluse jaoks põldu eraldi harinud, tööd teevad nad nii nagu tavapõldudelgi, ent tulemused on head. Paistab, et meestel hakkab viljakasvatamine selgeks saama," arvab Tartumaa kohtunik Indrek Keres. Ta lisab, et järjest täpsemaks läheb ka väetamise, umbrohutõrje ja kahjuritõrje ajastamine, mille taha varem saaginumbrid sageli takerdusid.
Keres hindab viljelusvõistluse kasuks uusi tutvusi, kogemuste vahetamist ja jagamist. Hindaja meelest annab kiitus meestele paariks järgmiseks aastaks hea motivatsiooni põldu paremini harida.