Teatejooks Vallil ja ümber vallikraavi korraldati käesoleval aastal esmakordselt

Täna peeti Pärnu Vallikäärus kuuendat korda Heategevuslikku Teatejooksu, millest on kaheksa aastaga kujunenud riigi suurim laste ja noorte spordisündmus, kahtlematult ka suurim laste otsese panusega tehtav heategevus. Ümber valli ja vallikraavi jooksis ümmarguselt 1340 koolinoort: ca 800 Pärnust ja 500 maakonnast.

Andres Metsoja ja Matti Killing; start on antud

Pärnumaa etapi korraldajateks on Pärnumaa Spordiliit, Pärnu Maakoolide Spordiliit ja Pärnu Koolispordiliit. Teatejooksul peetakse kõige olulisemaks kaasamõtlemist ja osavõttu, sest võitjaid välja ei selgitata.

Stardieelse soojendusvõimlemise viis läbi FitLife klubi treener Mari-Liis Sprenk ja sportliku päeva avas Pärnu maavanem Andres Metsoja, kes sageli osaleb ka ise kõikvõimalikel rahvaspordisündmustel.

Teatejooksuks anti kolm starti. Pärnumaa viiendad klassid olid esindatud 36; kuuendad klassid 30; seitsmendad klassid 29; kaheksandad klassid 27 ja üheksandad klassid 20 võistkonnaga. Esimese stardiga jooksid noori innustades kaasa tuntud sõudja Allar Raja ja Korvpalliklubi Pärnu mängija Rannar Raap. Esimese stardikäskluse andis sõudetreener Matti Killing. Kõige arvukamalt oli õpilasi jooksmas Pärnu Rääma Põhikoolist.

Noori spordisõpru ergutas Reet Nurmingu juhendatav Pärnu Muusikakooli akordioniansambel. Sündmuse peakorraldaja oli Pärnumaa Spordiliidu tegevjuht Kaiu Kustasson ja päeva eeskõneleja Vahur Mäe, spordiliidu projektijuht.

Teatejooks lõpetati osavõtjate tänamise ja kingituste jagamisega.

 

Korraldusmeeskond

Samal teemal: