Nimetatud avalduse täistekst on avaldatud Terve Mõistuse Sündikaat veebikeskkonnas, kuhu pääseb siia klikkides.

Eesti Rahvuslik Liikumine avaldab sügavat hämmeldust ja halvakspanu Sotsiaaldemokraatliku Partei noorliikmete suhtes, kes on käsikäes grupi homoaktivistidega asunud normaalseid pereväärtusi ründama. Peame absurdseks nende ähvardusi haridusminister Tõnis Lukase suhtes, kelle sõnul Eesti koolide õppematerjalides ei kavatseta homoabielusid hakata propageerima.

ERL avaldab selles küsimuses haridusministrile toetust ja tunnustust ning on koos Eesti rahva valdava enamusega resoluutselt homoabielude lubamise ja propageerimise vastu. Eriti laste- ja kooliasutustes. Me peame õigeks keelustada ka laste adopteerimise sellist kooselu elavatele isikutele. Samale seisukohale on jõudnud Euroopa Inimõiguste Kohus, kelle sõnul riigid ei pea lubama homoabielusid. Igal lapsel on võõrandamatu õigus nii emale, isale kui normaalsetele perekonnaväärtustele, millest on võimalik osa saada vaid täisväärtuslikus traditsioonilises perekonnas. Nende õiguste keelamine grupi kõvahäälsete pervertide kasuks on lubamatu ja otsene laste diskrimineerimine. Nende väärtuste kaitsjate hüsteerilise hurjutamisega asetavad homovõitlejad end ühiskonna perifeeriasse. Sotsiaaldemokraatide valmisolek ja soov hakata juba koolides homopropagandat tegema on äärmiselt madal, moraalitu ja vastik.
„Hüsteeria üleskütmise ja normaalsete väärtushoiakute ründamisega näitavad homoaktivistid ja nende partnerid sotsiaaldemokraadid, kuivõrd kitsa, sallimatu ja arusaamatu maailmavaatega inimestega on tegemist. Võideldes näiliselt tolerantsuse eest, on nende näol tegemist pimedate fanaatikutega, kelle eesmärgiks on meie laste ja terve ühiskonna moraalne laostamine ning traditsiooniliste väärtushoiakute lammutamine,“ ütles ERL juhatuse liige Henn Põlluaas.

ERL on seisukohal, et Eesti riik peab seisma oma kodanike moraalsete ja eetiliste tõekspidamiste rikkumise vastu ning ei tohi olla kõikelubav ainukese tõelise perekonnavormi (ema, isa ja lapsed) lõhkumise ja mahategemiste suhtes. Seda rõhutab ka Eesti Põhiseaduse § 27, mis sätestab, et perekond on rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alusena riigi kaitse all. Kaitskem siis seda.