Fairphone kasutab oma komponentides kohalikku majandusseisu toetavaid lähtematerjale. Kongo Demokraatlikust Vabariigist saadakse konfliktivaba tina ja tantaali, Peruust õiglase kaubanduse nõuetele vastavat kulda ning töötatakse ka selle nimel, et tootesse integreerida vastutustundlikult kaevandatud volframit.

Vastupidiselt enamikele tänapäeva nutitelefonidele teeb Fairphone seadme parandamise lihtsaks. Modulaarne disain ja kergesti asendatavad varuosad aitavad telefoni kauem kasutada ning regulaarsed tarkvarauuendused hoiavad kasutajakogemuse värskena.

Fairphone on kõikides muudes aspektides aga tavaline nutitelefon – sellel on suur kõrge lahutusvõimega ekraan, Androidi operatsiooni süsteem ja kaamerad. Lisaks võimaldab see korraga kaht SIM kaarti kasutada.

Maailmas, kus kõik liiguvad aina kompaktsemalt kokku pakitud nutitelefonide poole, muutes parandustööd pea võimatuks, on Fairphone vägagi oodatud lahendus. Kindlasti on see võit neile, kes ei soovi iga aasta või kahe tagant uut telefoni osta.

Jaga
Kommentaarid