IRL Pärnumaa piirkonna avalike suhete juht Liivi Parrest teatab, et täna edastas IRL Pärnumaa piirkonna juhatus erakonna juhtkonnale ettepaneku seada valimisringkonnas erakonna nimekirja esikohale piirkonna esimees, Pärnu abilinnapea Annely Akkermann.

„Pärnumaa vajab oma poliitilist eliiti ja juhatuse ettepanek kannab just seda sõnumit - et pärnumaalt hakkaks Riigikogusse pääsema Pärnumaa inimesed,“ ütles kohalike läkituse kohta Annely Akkermann

4.-9. kohale platseeruksid piirkonna juhatuse ettepanekul tähestikulises järjekorras Häädemeeste vallavanem Urmas Aava, Pärnu linna volikogu aseesimees Jüri Kask, Pärnu Maavanem Andres Metsoja, Halinga valla volikogu esimees Raul Peetson, Audru valla volikogu esimees Siim Suursild ja IRL Pärnumaa Väärikate ühenduse juht Mari Suurväli. Kümnendal kohal soovib juhatus näha Trivimi Vellistet.

Kõik ettepanekus nimetatud isikud on andnud oma nõusoleku nendel tingimustel kandideerimiseks.

Teine ja kolmas koht IRL Pärnumaa piirkonna Riigikogu valimisnimekirjas on hetkel vakantsed, läbirääkimised nende kohtade täitmiseks käivad ja piirkonna juhatus on erinevateks pakkumisteks avatud.

Mart Laarile, Ken-Martti Vaherile ja Helir-Valdor Seederile saadetud ettepanek kinnitati piirkonna juhatuse koosolekul 4. novembril. Kohal viibisid kuus juhatuse liiget üheksast ja ettepanekut toetati konsensuslikult.

Piirkond on erakonna maakondlik struktuuriüksus, mis koondab enda alla kõik Pärnumaal tegutsevad osakonnad. Piirkonna üheksa-liikmeline juhatus on valitud piirkonna üldkogu poolt.