Kuna viimasel ajal on meedias palju juttu kilekottidest ja nende liigsest kasutamisest, siis otsustasin kinkida sugulastele ja tuttavatele riidest poekotte. 

Neile, kel töö õmblusmasinaga pole võõras, saavad suurepäraselt hakkama lihtsa kotiga, kus vaja vaid riie kokku murda, küljed kokku vuristada ja sangad külge õmmelda.

Kes aga on harjunud masina taga tööd tegema, saab kasutada ära teadmisi lapitehnikast ja õmmelda vanadest teksapükstest ja riidejääkidest tugevaid kandekotte.

Ideid, mida sugulastele ja tuttavatele kinkida leiab ka minu blogist:
http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&idu=4016

Agnes Peterson


Parim idee - olla lähedastega

Üldiselt pean parimaks (jõulu)kingiideeks meie kiirustavas maailmas lähedastega koos veedetud aega. Ent siiski on aeg-ajalt tore sõpra üllatada mõne toreda isevalmistatud asjakesega. 

Et sel suvel eksperimenteerisin moosimaailmas, siis on mu külmkapis jõule ja kingituseks saamist ootamas mitut sorti moose. Ehk kõige jõulusem on õunamoos ingveriga või õunamoos piparmündiga. Ja mõistagi moosipurgi mütsiks saab heegeldatud sitsisatsiline kübar :)

Kuna kudumine on minu jaoks teraapiline tegevus, meeldib mulle oma sõpradele üht-teist kududa. Nii mõnigi soojendab talvel oma käsi nn reporterikinnastega või siis käsikäes kalliga jalutamas käies peita kaks kätt ühte kindasse.

Tea Raidsalu


Tikitud linased kinkekotid

Minu selleaasta jõulukingid lähedastele koosnevad isetehtud tikitud linastest kinkekottidest, kuhu sisse lähevad ise vilditud ning kaunistatud ehtekarbid koos mõne isetehtud ehtega.

Üheks võimaluseks on veel erinevad kuusekaunistused - heegeldatud lumehelbed või lõhnavad kuivatatud tsitrusviljade viilud. Näiteks nelgiga pikitud apelsin või mandariin paela otsas kestab küll vähe, kuid on see-eest armas väike "lõhnapomm" kuuse küljes!

Või siis näiteks väiksesed lõhnakotikesed, mis sisaldavad erinevaid kuivatatud puuvilju vm. taimi.

Kindlasti on pakendil oluline roll - kui see on hoole ja armastusega valmistatud, siis muudab see kingituse ka kingisaajale erilisemaks.

Isetehtud asjad on ainulaadsed ning tänapäevases tarbijakeskses maailmas on suurepärane võimalus nendega oma lähedasi ja kalleid inimesi üllatada.

Sellised kingitused soojendavad südant kindlasti rohkem kui mõned masstoodangu jõuluvidinad.

Annika Aidma


Isetehtud jõulukaardid

Ise meeldib heategu teha omatehtud kaartide ja kujudega. Väga lõbus on neid ehitada :).

Merlyn Kotljar


Heegeldatud komplektid

Saadan konkurssile oma töö "Jőululill". Tegemist on heegeldatud komplektiga, mis koosneb mütsist, sallist ja klapiga kinnastest.Komplekt on heegeldatud lőngajääkidest.

Igal heegeldajal on olemas lőngajäägid ja sageli juhtub, et ei kujuta ette kuidas saaks neid rakendada.

Nüüd, kui Jőulud on ukse taga, mul tekkis idee - hegeldada midagi ilusat ja sooja. Mütsi ülaosa, salli ääred ja kindad on kaunistatud jőululilledega.

Komplekt on praktiline, seda saab kanda kogu talve vältel. Kulud ei ole väga suured, aga komplekt on imekena!

Tatjana Videva


Heegeldatud sõrmikud ning kenad kingikotid

Naisterahvastele olen heelgeldanud kingituseks ilusad, romantilised sõrmikud ja nende juurde ka kindakotid. Osad kingikotid heegeldasin suuremad ning sinna panen enda tehtud mahlad, marineeritud seened , moosid (purgid on muidugi kaunistatud kirja ja pildiga). Need kingitused saavad meesterahvad.

Ka jõulukaardid meisterdame ise. Teen lastest laheda jõulumeeleoluga pildi ja panen tiimarist ostetud kaardipaberile, äärtesse kleebime veel jõulukleepsud (inglid ja päkapikud). Kaardid tulevad muidugi kallimad kui tavalise kaardi ostmine, aga samas on tal mälestuseks jääv väärtus. Paljudel on väga kiire elutempo ning suhtlemine tuttavatega ei ole nii tihe, siis on neil tore vaadata kuidas teiste lapsed kasvavad:)

Minu meelest ilusad, värvikirevad, lihtsad ja lõbusad kingitused.

Marge Junkur


Nukumaja tüdrukule, autoteenindus poisile

Kuna meie peres on väikesed lapsed (poeg ja tütar), siis kingiidee lähtubki lastest ning soovist neile rõõmu valmistamistada.

Vahva nukumaja ise meisterdada tuleb tunduvalt soodsam, kui seda poest osta. Boonuseks ema ja isa ühine tegutsemine lastelusti nimel:) (ise mõelda ja teha joonis paberile, üks leht vineeri, sobilikud kruvid ning meelepärast värvi)

Vahva puidust autoteenindus poisile on hoopis haruldasem poes müüdavate plastikmajade seas (pilti veel pole, idee alles teostumisel, kuid tulemas kõik ühes - tankla, autopesula, katuseparkla, rehvivahetus) (ise mõelda kavand, osta üks leht vineeri, sobilikud kruvid, värvi ning asuda tööle:)

Tiiu Mänd


Isetehtud kingitused

Kuna mul ei ole eriti raha ja tahtsin jõulukinke teha siis mõtlesin,et ei pea alati raha olema. Mul oli palju lõnga kodus: kudusin vanaemale ja emale mütsi, kindad ning teistele tegin sokid mütsi ja heegeldasin kaunistusi. Sokkide peale heegeldasin ka tähti ja kuuski, aga kinnaste peale jõuluvana ja neile väga meeldis. Olin väga õnnelik, et sain teha kaunistusi. Joonistasin ka pildi ja tegin ise raamatu.

Kerte


Jõulukingiks endatehtud seep

Sulatatud seebimassi sisse paned meelepäraseid kaunistusi (kuivatatud roosilehed, apelsinikoor, kohvioad, kuivatatud marju, saialilled jne), lisad aroomiõli või inimese lemmikparfüümi.
Tuleb ilus ning hästi lõhnav kaunis kingitus, mis väga hea pakkida tsellofaani.

Anzelika


Käsitöö kingitused pereliikmetele

3D lumehelbeid saab teha erinevaid suuruseid ja kasutada nii kuuse kui ka toa ehtimiseks. Nõelapadi on asendamatu abimees käsitöö huvilistele, süüteroose saab kasutada abimehena tule süütamisel kaminas, ahjus vm. Unenägudepüüdja püüab kinni kõik suurte ja väikeste halvad unenäod. Kootud müts, sallkrae, randmesoojendaja, kolmnurkrätik on heegeldatud salomaoni tehnikas ja beebipapud - need kõik soojendavad erivanuses pereliikmeid talvel. Korv ja karp on kaunid abimehed asjade hoidmiseks.

Sirlika Loitmets