Pärnu-Tori riigimaantee Sindi linna läbival lõigul on remont lõpetatud; valgustatud bussipeatusesse valmib ka ootepaviljon

Käesoleva nädala alguseks lõpetas Lemminkäinen Eesti AS Maanteeameti Lääne regiooni tellimusel saadud tööd Pärnu-Tori riigimaantee nr. 59 kilomeetritel 6,1 kuni 6,5. Tööde käigus eemaldati täielikult vana asfaltbetoon, mis asendati uuega, rajati ülekäigurajale ohutussaareke ja ehitati mõlemale poole teed uued bussiooteplatvormid. Remonditud ala sai ka hea valgustuse. Pärnu poolsele sõidusuunale on valmis ehitatud ka busside ootepaviljoni alus. Lääne regiooni direktori asetäitja Margus Eisenschmid ütles, et ootepaviljonide ehitus jääb kohaliku omavalitsuse teha.

Sindi linnapea Marko Šorin selgitas, et neil on sel aastal plaanis tellida kahe bussiootepaviljoni ehitus. Pakkumised on tehtud nii Vahtra kui Lasketiiru peatuste jaoks ja tegelikult võiks juba hommepäev teha algust ehitamisega. Siiski võeti veel väheke ooteaega ja peeti nõu ka Paikuse Vallavalitsusega. Kuna Linnuriigi vana bussiootepaviljon lammutati, et ehitada teise asukohta uus, siis tahavad Marko Šorin ja Paikuse valla keskkonnaspetsialist Reet Jalakas teha kahe omavalitsusega ühise tellimuse lootuses saada kolmele ootepaviljonile veel soodsama hinnapakkumise.

3. augustil alustas Baltifalt Pärnu-Tori riigimaantee kilomeetritel 4,13 kuni 4,3 teeületuskoha ehitust, mis jääb Pääsukese tänavast Paikuse aleviku poole. Linnuriigi bussipeatus nihkub alevile lähemale. Tööde lõpetamise tähtaeg on 26. august.

Samal teemal: