Astronoomiline kevad algab esmaspäeval, 21. märtsil kell 1.20. Räägitakse, et lõokesed saabusid esimeste kevade kuulutajatena lumisele Maarjamaale kohale juba poolteist kuni kaks nädalat tagasi.Looduskaitsebioloog Indrek Tammekänd on kinnitanud, et lõokesi märgati esmalt Saaremaal Sõrve poolsaarel ja nüüd on neid kohatud ka suurel maal. Võimalik, et tähelepanelik loodusvaatleja on kuulnud lõokese häält juba Sindi ümbruseski. Kui ei, siis on ometi mitmel pool lumest vabanenud maapinnal päid sirutamas lumikellukesed, mis ei saa märkamatuks jääda ka kevade suhtes kõige ükskõiksematele inimestele. Tegelikult oleks isegi raske uskuda, et järjest kõrgemalt käiv päike ja keskpäeva rohkete plusskraadide väel silmnähtavalt kiiresti lumest vabanevad asfaldi ääred jätaksid kedagi veel oma hinges soojusega puudutamata.

Eelkõige sellepärast korraldab Sindi Spordiklubi Kalju ka sel aastal loodetavasti heaks tavaks saava kevadele vastu tõttava matka, mis eelmisel aastal toimus seoses klubi 90. aastapäevaga esmakordselt. Sündmuse peakorraldaja, Kalju klubi juhatuse liige Helle Tõkke ütleb, et matk kutsub inimesi välja kevade õhku tunnetama ja nautima looduse peatse taastärkamise aimdust, millega kogutakse uut energiat. „Kevade soojus ja päikese kiirgus peab koha leidma ka meie kõigi seesmises olemuses,“ soovib Helle Tõkke, et talvine kohatine tardumus nihkuks paigast sama hoogsalt, nagu asutakse pühapäeva õhtupoolikul reipal sammul keppidega ja ilma keppideta jõukohasele jalutuskäigule mööda kevade ootel olevaid Sindi teid ning tänavaid.

Kaasa lööma oodatakse kõiki matkahuvilisi. Eriti teretulnud on kassi või jänese aasta kostüümides osalejad. Kevadise matka teekonna pikkust saab vastavalt oma soovile ja võimetele ise valida. Siiski on Helle Tõkke sõnul valitud suund ja käiguteekond enamvähem sama, nagu see oli ka möödunud aastal. Kogunemisega õhtul kella kuueks Olegex’i tankla juurde, võetakse suund mööda Paide maanteed Tori poole kuni uuele sillale kulgeva teeni. Sealt kaudu tullakse Pärnu maanteele ja pöördutakse tagasi linna keskuse poole. Kes nii pikalt ei soovi astuda, saab tagasipöörde teha ka varem, näiteks Torni tänava kaudu, mis viib otse Maxima kaupluse juurde.

Ohutuse tagamise pärast panevad organiseerijad inimestele südamele, et tingimata tuldaks helkurvestidega, kuna kõige ohtlikum on liikumine mööda valgustamata Paide maanteed, kus pealegi puudub jalakäijatele mõeldud tee.

Matka idee algataja, endine Sindi Spordiklubi Kalju president Helle Artel soovib, et seekord tuleks matkale ka rohkem mehi. Meenutuseks ütles Helle Artel, et eelmisel aastal osales matkal ainsa mehena klubi liige Madis Tähiste. Naisi oli veidi alla poolesaja. Helle Tõkke teatel on loota, et seekord tuleb matkale ühe mehena hiljuti klubi presidendi ülesanded üle võtnud Indrek Sauväli, kes olevat lubanud siis end ka lähemalt tutvustada. Võimalik, et presidendi eeskuju kasvatab matkajate arvu seekord meeste arvelt vähemalt kahekordseks.

Samal teemal: