Kuusk lõkkeplatsile, kus Ille Riivits vahetab kasutuks muutunud jõulupuu kompvekkide vastu välja

Paikusel vahetati täna kasutuks muutunud kuused kompvekkide vastu välja. Kastani elamurajooni taga asuvale jaanituleplatsile hakati kuuski kokku kuhjama juba alates hommikust peale. Paikuse valla kultuuritööspetsialist Ille Riivits tuli suure kommikotiga kella poole neljaks kohale ja siis said suu magusaks kõik pereliikmed olenemata sellest kas tuldi suure kuuse või mõne üksiku oksakesega. Üks pereema ütles, et nende kodus oli sel aastal kuusk esmakordselt, kuna kõik varajasemad aastad on kogunetud jõulude ja aastavahetuste aegu vanemate jõulupuu ümber.

Ille Riivitsa sõnul peeti Paikusel ühist kuuskede põletamist käesoleval korral teist aastat. Esimene kord toimus sarnane sündmus ülemöödunud aastal ja siis oli ka pillimees kohale kutsutud, aga kõva pakane ei lubanud pillile häält sisse puhuda ja nii lahkus pillimees koos pilliga sõnagi lausumata tagasi koduteele. Möödunud aastal oli samuti liiga külm ja nii jäeti ettevõtmine täiesti ära, ent seekord soosis ilmataat head tahet ja kuuski kogunes päris suur kuhjatis. Raske hinnata kui palju täpselt, aga saja piires võis neid küll olla. Kuuski ei toodud mitte üksnes lähedal asuvast keskküttega varustatud elamurajoonist, vaid ka kaugemalt, kus saanuks ahjuski põletada. Keegi pereisa ütles, et palju põnevam oli kuusk autole laadida ja tulla koos lastega ühisele kuuskede põletamisele.

Samas põletamisplatsi kõrval on ka suur liumägi, kus lapsed kelgutamise, kukerpallitamise ja mitut viisi liuglemistega seniks sooja tegid kuni tuli onu Arne, kes kuuskedele tule külge pani.

Lõkke põlemist tuleb kõrgelt vaadata
Sõbraga kahekesi tegevust jälgimas