Laadal osalenud 26 meeskonna hulgas oli nii õpilasfirmasid, minifirmasid kui ka töötubasid. Publiku lemmikuks osutus Pärnu Koidula Gümnaasiumi töötuba Lumeloomad, kus õpilaste ettevõtlikkust juhendab õpetaja Tiiu Vendel. Parima müügistrateegia pälvis õpilasfirma Kruis Tallinna 21. Keskkoolist. Nende juhendajaks on õpetaja Epp Vodja.

Tallinlastele jäi vaid ühe punktiga alla Pärnu Raeküla Kooli minifirma Tegude Kalender, keda juhendab  kogu laada projektimeeskonna juhendaja Kristi Suppi. Tegude Kalender on minifirma, kelle tooteks on 2012. aastaks juhtnööre jagav kalender. Juhiste abil saab kõigi päevade kohta kasulikku teavet väga mitmes valdkonnas. Näiteks öeldakse, millal tasub kasta lilli, aga suunatakse ka sõbraga suhtlema või lausutakse suisa, et nüüd oleks parim hetk kallistada oma vanemaid. Tegude Kalender pälvis tähelepanu juba õpilasfirmade laadal „Pärnumaa Jõulud 2011“, kus Port Arturi kaubanduskeskus andis Raeküla kooli minifirmale eripreemia. Firma on nädalaga müünud praktiliselt kogu oma esialgse toodete hulga - tuhat kalendrit täielikult läbi! Isegi Junior Achievemnent Eesti kontor tellis minifirmalt hulga kalndreid, et neid kinkida oma koostööpartneritele.

Õpetaja Anu Aljaste juhendamisel võitis parima toote auhinna minifirma Frendy Ridala Põhikoolist. Firma toodeteks olid nisu baasil valmistatud sooja- ja kümakotid.

Kõige rohkem oli osalejaid Raeküla Koolist ja Sindi Gümnaasiumist, kus ettevõtlus on au sees juba algklassidest peale. Õpetaja Sigrid Jamnese käe all tegutseb suur hulk minifirmasid, kellest neli osales ka Jäärmarkil. Sindi Gümnaasiumist rääkides tuleb mainida, et Kristi Suppi on abis sealgi ja juhendab õpilasfirmat Õudukas. Nemad jäid punktikesega napilt ilma parima teenuse nimetusest, aga paljude arvamuse kohaselt olevat just Taro kaartidega ennustamine ja massaaž kõige paremal tasemel olnud. Täna saab nende teenuseid taaskordselt proovida Sindi Gümnaasiumi laadal, mis algab juba kell 16.00.

Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi õpilasfirma M.E.K. oli seekord pisut õnnetus seisus, sest nende poolt väljamõeldud lauamäng Eesti koolidele ei ole veel päris valmis. Teatud aimduse sai sellest vahvast tootest vaid näidise järgi, aga juba on võimalik seda ka tellida. Mängu saab teha nii erinevatele ainetele kui ka aineid läbivalt erinevatele kooliastmetele.

„Jäärmark 2011“ tõi laadale osalema koguni Junior Achievement Eesti tippjuhid.
Juhatuse liige ja tegevdirektor Epp Vodja ning ettevõtlusprogrammide juht Raul Potisepp olid mõlemad kohal oma firmadega. Nende hinnangul oli sündmus lihtsalt suurepäraselt organiseeritud. „Olen seda enam meelitatud, et laada organiseerijateks on olnud täies ulatuses õpilased,“ kommenteeris Kristi Suppi kiitvaid sõnu, mis kuulusid eeskätt Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi 12b majandusklassi abiturientidele ja projektijuht Kristina Bauerile. „Üks asi on organiseerida üritust õpetajana, kellel on palju kogemusi, aga hoopis teine, kui seda teevad õpilased, kellele see on esimene kogemus ja kes sellega siis suurepäraselt hakkama saavad....,“ selgitas kauaste kogemustega majandusõpetaja Kristi Suppi.

Seekordsel laadal osales juhendajana Evelyn Friedeman koos Rääma Põhikooli õpilastega. Evelyn Friedeman on ise samuti kunagi läbinud õpilasfirma programmi ja osalenud sarnastel sündmustel firma juhtkonna liikmena. Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent, kes omab majandusõpetaja kogemusi, toetab samuti jätkuvalt noorte ettevõtlike inimeste tegemisi. Nüüd siis oli taas kohal Sindi noorte võimlejatega, kes aitasid rikastada päeva mõnusa vaatemänguga.

Pea-auhinnad panid välja AS Tallink ja Mai kino, üritust toitlustas McDonald’s. Organiseerijate suured tänusõnad öeldakse ettevõtetele, kes näevad õpilastes väärilist järelkasvu ja selle nimel toetusega oma õla alla on pannud.

Samal teemal: