Vahest ei olegi Sindi nii mahajäätud paik, juuni esimesel pühapäeval tekitasid kohalikes elevust tuntud tegelased kaherattaliste raudruunade seljas. Heategevuslik teekond, mis sai alguse rahvusooper Estonia eest ja peaks lõppema idanaabri kunagises pealinnas - Peterburis.

Tuntud motomehed toetavad Peterburi Jaani kiriku sepisväravate taastamist. Selleks läbitakse ca 2000 kilomeetrit. Rändamisel algus- ja sihtkoha vahel eelistatakse justnimelt kõrvalisemaid teid ja väiksemaid asulaid. Nagu öeldakse, milleks otse minna, kui saab ka ringiga.

Sellele teekonnale jäi ka Sindi. Pool tundi hilinemist küll, aga arvatavasti andis selle viivituse iga ootaja andeks. Mõistetav, et tuntud inimestel tahetakse ju nööbist kinni hoida, eriti siis kui viimased nikeldatud mootorrataste seljas.
Ja siis nad saabusid….

Kõrvulukustav mootori müra, mis seekord mõjus pigem muusikana kõrvadele. Kellel kael vähegi kandis, selle pilk oli tulijatele suunatud. Tulek oli võimas.
Sindi Olerexi tanklasse olid saabunud sõbralikud tegelased, kellel jätkus aega igaühe jaoks. Ootajate rõõm oli silmis näha, kiivritega mootorraturitest tunti ära tegelasi, keda peamiselt on harjutud nägema teleekraanilt.

Matkajad ei tulnud ka tühjade kätega, rahvale, nii suurtele kui väikestele, jagati heldel käel helkurveste kuhu oli hiljem võimalik saada autogramme. Soovijaid oli palju.
Tuntumad raudhobuste taltsutajatest jäid silma Kanal 2 telenägu Tanel Talve, laulja Jaagup Kreem ja näitlejad Tiit Sukk, Tõnu Kark ja Ago Anderson.

Enamus välja jagatud helkurvestist sai ka peaaegu kõigi motomeeste autogrammi.