Hooaja avab sel laupäeval Kuursaalis esinev Venemaa jazzlauljatar Anna Buturlina (www.haapsalukuursaal.ee/1.htm). Peale kontserti saab samas näha ka Lilli Jahilo kevadsuvise kollektsiooni esitlust. Turundustugi juhataja Piret Hallik-Sass tutvustab ka teisi eelseisvaid põnevaid ja meeli köitvaid kultuurisündmusi Haapsalu suvemelus.

6. mail esineb Haapsalu Kuursaalis Argentiina kitarrist Esteban Colucci kontsertkavaga „Konserttango“. Esteban Colucci (http://www.estebancolucci.com.ar) on Argentiina üks tunnustatuimaid noorema generatsiooni muusikuid. Tema repertuaar ulatub barokkmuusikast tangoni. Mitmed kaasaegsed heliloojad on kirjutanud oma teosed just temale ning ta on olnud ka nende teoste esmaesitaja. Väga tunnustatud interpreedina on E. Colucci üles astunud nii solisti kui kammeransamblistina pea kõikides oma maa tähtsamates kontserdisaalides, aga ka paljudes erinevates paikades välismaal - Londonis, Pariisis, Brüsselis, Madridis ja Jaapanis. Tema sooloplaadid on saanud nii kriitikute- kui publikupoolse väga sooja vastuvõtu osaliseks. Kontserdil kõlavad Argentiina heliloojate milongad ja kontserttangod.

13. mail aga saab Haapsalu Toomkirikus kuulda vanamuusikaansamblit Hortus Musicus koos Eesti Rahvusmeeskooriga. Kavas on Orlando di Lasso mitmekoorimuusika. 21. mail pakutakse Haapsalu Kuursaalis operetikava „Cupido kütkeis“ , mis on vürtsitatud tantsuelementide ning kaunite kostüümidega. Pirjo Püvi, Rene Soomi ja Piia Paemurru poolt esitatav kava sisaldab duette ja aariaid tuntud ja menukatest operettidest ning lõbusaid ooperinumbreid: Cupido „musi“-aaria Offenbachi operetist „Orpheus põrgus“, Olympia aaria Offenbachi ooperist „Hoffmanni lood“ jm

28. mail on kuursaalis Tõnu Naissoo Hammand Group kavaga „Born to be free“. Tegu on džässilikes seadetes lugudega selliste tuntud ansamblite repertuaarist nagu Rolling Stones, Queen, The Beatles, Gun’s and Roses, Nirvana. 4. juuni tutvustavad aga Tšaikovski „Mälestusi Eestist“ Arvo Leibur, Aare Tammesalu ja Jaan Kapp.

Suve jooksul saab veel kuulda Tallinna Kitarrikvintetti, Itaalia muusika kava, Tobiase keelpillikvintetti, Ebe Münteli ja Jorma Tootsi klaveriduot, kes esitavad Tšaikovski „Aastaajad“ ja Gershwini „Rhapsody in Blue“. Nii Aastaajad kui ka Rhapsody in blue kuuluvad maailma muusikaliteratuuri armastatuimate palade hulka. Kuulda saab ka lille-, linnu- ja metsalaule Rondelluse esituses, Vahemeremaade muusikat, varast muusikat Itaaliast, Prantsusmaalt, Hispaaniast, Portugalist ja Uuest Maailmast ning paljusid põnevaid esinejaid. Suvel leiavad Haapsalusse tee ka Liisi Koikson, Gerli Padar, tšellokvartett C-jam ja paljud teised nimekad ja armastatud esinejad. Suvemuusikakavaga saab tutvuda siia klikkides.

Samal teemal: