Maiööbikud Grete Rebane, Mirjam Kit, Helina Paju

Žürii lemmikuks tunnistati 4 laululast, kellest kaks käivad Paikuse Mesimummi Lasteaias. Lasteaia muusikaõpetaja on Kadi Sepp. Esimesena esinenud kõige noorem 3-aastane Jette-Pauline Ollep laulis laulu „Kallis emake“, mille muusika ja sõnade autor on Külliki Levin. Teiseks lemmikuks tuli 7-aastane Jüri Merimaa lauluga „Kõigil juhtub äpardusi“, muusika Rene Eespere ja sõnad Leelo Tungal. Veel said žürii lemmikuks 1. klassi õpilane Wanda Helene Ollep ja 2. klassi õpilane Elisabeth Meedla, kes joodeldas laulu „Üksik kitsekarjus“. Nende tüdrukute lauluõpetaja on Margrit Kits.

Lasteaia ealiste arvestuses osutus žürii hinnangul maiööbiku nimetuse vääriliseks 7-aastane Grete Rebane, kes laulis laulu „Astub hommik“, mille sõnade autor on Heljo Mänd ja muusika looja Juhan Trump. Kuni neljandate klasside arvestuses osutus maiööbikuks Mirjam Kits, kelle muusikaõpetaja on tema ema. Õpetaja Signe Allika 5. klassi laululaps Helina Paju tunnistati 5.-9. klasside arvestuses maiööbikuks.

Žüriisse kuulusid Seljametsa Muuseumi juhataja Laine Järvemäe, Paikuse lauluseltsi Sireli laulja Anu Laas ja Sindi Seltsimaja juhataja Priit Kask. Lauluvõistlusel osales 23 last, kes pääsesid konkursile läbi eelvoorude. Eraldi märkimist väärib perekond Ollep, kuhu seekord läks 2 lemmiku auhinda. Samast perest osales veel 5-aastane Ott-Joosep Ollep. Huvitav on teada sedagi, et sel aastal on lauluõpetaja Margrit Kitse kodus kaks ööbikut. 20. märtsil toimunud lauluvõistlusel „Sindi ööbik 2011“ kuulutati ööbikuks Kätlin ja täna sai maiööbikuks tema õde Mirjam.

Lauluõpetajatest on veel nimetamata Kristi Rulli, kes tõi konkursile 3 last Seljametsa Lasteaed-Algkoolist.

Samal teemal: