Vaated Nõrga talule, fotod erakogust

30. juulil Nõrga talu 4. lillepäev

Ilusas kohas elamine on suur väärtus. Vaikus, avarus ja oma aed on tänapäeval lausa luksus. Lillepäeva idee ongi kauni ja korrastatud elukeskkonna väärtustamine.

Kuigi aiatööd kestavad, hakkab aed südasuvel ka nähtud vaeva eest tasuma. Nõrga talus puhkevad õide kümned erinevad päevaliiliate ja flokside sordid. Talu ümber loodud 1,5 ha suurune iluaed pakub inspiratsiooni nii professionaalsele

aiakujundajale kui ka algajale aednikule. Nõrga talus on kujunemas üks rikkalikumaid püsilillekollektsioone Viljandimaal. Palju kasutatakse nn vanu taimi, mida on aastaid maakodudes kasvatatud.

Nõrga talu on tunnistatud 2009. aastal Suure-Jaani valla kauneimaks tootmistaluks ja auhinnatud 2010. aastal Vabariigi Presidendi „Kauni Eesti Kodu“ konkursil.

30. juulil – just sel kõige õiterohkemal ajal ongi tore kokku saada teiste aiandushuvilistega.

Nii nagu ka eelnevatel aastatel, on ka sel suvel oodata põnevaid loenguid ja rikkalikku valikut istikuid. Toimuvad traditsioonilised aiaringkäigud, mille jooksul tutvustatakse taimi ja aiakujundust.

Sündmus kestab laupäeval, 30. juulil kella kümnest kuueni ja on kõigile tasuta. Lähemat teavet jagab Krista Kukk telefonil 5150248.