Täna, 12. juunil kella 13 ajal tabas politsei 21-aastase Siimu Pärnus Rääma tänaval juhtimas sõidukit. Noorel mehel ei olnud mootorsõiduki juhtimisõigust ning kontrollimisel selgus, et tal pole seda kunagi olnudki. See aga pole noormeest takistanud, kuna selline tegu polnud tal esmakordne – tal on ka varasemast kahe juhtimisõiguseta sõidu eest kehtivad karistused.

Vaid loetud tunnid peale rikkumise avastamist ehk kella 15.30 ajal viibis mees kohtupingis ning Pärnu maakohus mõistis talle karistuseks 7 ööpäeva aresti.

Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Imre Veber sõnab, et ehk see nädalane arest paneb noore mehe pisut oma tegude üle järele mõtlema, sest seni määratud rahalised karistused seda ilmselt teinud ei ole. Veber toonitab, et sagedad on juhud, kui juhtimisõiguseta juhid tabatakse oma sõprade-tuttavate või lausa sugulaste sõidukeid juhtimas. “Kus on nende inimeste vastutustunne, kes teavad, et lasevad rooli juhi, kellel selleks õigust pole? Kas tõesti tärkab vastutustunne alles siis, kui midagi traagilist on juhtunud?,“ imestab Veber.